Koncert pre Juraja Kušnierika

Novinár, spoluzakladateľ kníhkupeckej siete Artforum, moderátor či diskutér na mnohých kultúrnych podujatiach Juraj Kušnierik zomrel nečakane uplynulý piatok na Islande. Jeho priatelia a kolegovia sa s ním rozhodli rozlúčiť spoločne na koncerte. Podujatie s názvom Koncert pre Juraja sa začne v nedeľu v bratislavskom Urban House na Laurinskej 14 o 15.15 h.

20.11.2015 16:55
festival bazant pohoda 2015, bez ladu a skladu Foto: ,
Na koncerte vystúpi aj skupina Bez ladu a skladu.
debata (3)

Potenciálni návštevníci vyjadrili obavy, či sa do Urban House zmestia všetci ľudia, ktorí si Juraja Kušnierika chcú pripomenúť aj takto. Na to za organizátorov reagoval Michal Kaščák, riaditeľ festivalu Pohoda, s ktorým Kušnierik dlhodobo spolupracoval.

„Akciu sme chceli urobiť v nedeľu, je to pokojný deň, podľa nás najvhodnejší na stretnutie Jurajových priateľov, kolegov, umelcov. Urban House a jeho okolie, samozrejme, upravíme, s veľkým záujmom sme počítali od začiatku, Ďuro spája mnoho svetov. Pódium bude čelne ku vchodu, celý priestor pred pódiom bude bez nábytku, nábytok bude redukovaný aj v prednej časti. Pred kaviarňou budú postavené stany (3× pagoda 5×5), pagody budú mať podlahy a budú vyhrievané. Budeme mať miesta na sedenie aj vonku, posilňujeme WC, tie budú tiež aj vonku.“

Koncert pre Juraja otvorí svojím vystúpením pesničkárka Katarzia, okrem nej sa predstavia aj Marián Varga, Tomáš Sloboda, Bez ladu a skladu, Ink Midget, Para, Dano Matej, Eva Šušková, Jozef Lupták, Boris Lenko, Longital, Zlokot, Korben Dallas a ďalší. Hudobné vystúpenia, ktoré budú mať zhruba 15 minút, budú deliť zhruba rovnako dlhé prestávky, ktoré budú patriť úryvkom z Jurajových obľúbených textov. Prednesú ich Ivan Štrpka, Tomáš Janovic, Dušan Mitana, Blaho Uhlár, Monika Kompaníková, Daniel Pastirčák, Uršula Kovalyk, Vlado Michal, Robo Roth, Zuzana Fialová a ďalší. Koniec akcie je naplánovaný na 22. h.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Lupták #Para #Tomáš Sloboda #Korben Dallas #Longital #Eva Šušková #Bez ladu a skladu #Juraj Kušnierik #Urban House #Koncert pre Juraja #Ink Midget #Dano Matej #Boris Lenko #Zlokot