Elektronická hudba po slovensky? Tanx nahrali Can of Worms

Slovenská hudobná scéna má nový prírastok. Hoci formácia Tanx tvorí už nejaký ten mesiac, až teraz prichádza s prvým videoklipom, ktorý by mal nasledovať debutový album.

09.10.2009 14:01
Tanx Foto:
Elektronická skupina Tanx nakrútila klip ku skladbe Can of worms. Nasledovať by mal celý album.
debata

„Album by sa mal objaviť na trhu koncom októbra,“ prezradila pre Pravda.sk speváčka Nela Horváthová. Spoločne s mužským osadenstvom skupiny nahrala niekoľko skladieb. Ako „pilota“ vyslali do médií skladbu Can of worms, ku ktorej vznikol aj videoklip.

„Snažili sme sa mu vtlačiť filmový charakter. Scény sme nakrúcali v neobývanom areálu na okraji Bratislavy,“ prezradila Horváthová. Okrem nej a členov kapely sa pred kamerou objavili ešte tri neherečky. „Samozrejme, že to nie sú skutočné vojačky,“ s úsmevom podotkla Horváthová.

Dej videoklipu mal však zodpovedať textu skladby a tak sa všetci účinkujúci trošku potrápili. „Fyzicky to bolo celkom náročné,“ priznala speváčka, no zdôraznila, že všetky zbrane použité vo videoklipe sú len imitácie. „Audiovizuálne efekty ako výbuchy, výstrely či oheň boli vyrobené postprodučkne,“ doplnila.

Skupina Tanx, ktorej členmi sú aj muzikanti Ján Hedera, Peter Kováčik a Vlado Kaňák, už začiatkom roka 2009 vydala singel Čas. Na prvom štúdiovom hudobnom albume budú elektronické a synthpopové skladby prevažne v anglickom jazyku.

debata chyba