Pozrite si dva nové klipy autora hitu Gangnam Style

Psy vydal nový album Chiljip PSY-Da.

01.12.2015 17:00
PSY Foto:
PSY v novinke Napal Baji.
debata

Juhokórejský spevák a raper Psy vydal nový album s názvom Chiljip PSY-Da. Novinka obsahuje deväť skladieb vrátane pilotných singlov Napal Baji a Daddy. Tridsaťsedemročný interpret obe skladby spolu s videoklipmi zverejnil prostredníctvom služby YouTube. „Tento album je v podstate založený na tanečnej hudbe a obsahuje aj elektronickú tanečnú hudbu, hip-hop, funk, medium tempo a žáner trap, ktorý je v týchto dňoch populárny. Tiež som sa snažil dať naň všetky druhy emócií ako radosť, hnev, trápenie, potešenie, láska, nenávisť a nenásytnosť,“ priblížil Psy na tlačovej konferencii.

Nová štúdiovka obsahuje aj nahrávku Sing, ktorá je remixom rovnomenného singla anglického speváka Eda Sheerana. Okrem toho album ponúka aj nahrávku ROCKnROLLbaby, na ktorej sa podieľal americký rapper Will.i.am. „Jeho časť sme nahrávali dávno, v roku 2013. V tom čase sme sa často stretávali a rozhodli sme sa, že si navzájom vymeníme skladby,“ priblížil Psy. Ako tiež prezradil, úspech skladby Gangnam Style považuje v súčasnosti za záťaž. „Rád by som odmietol porovnávanie nového albumu s piesňou Gangnam Style. Tá skladba je pre mňa príliš veľkým bremenom,“ povedal.

Psy, vlastným menom Park Jae-sang, vydal prvý album Psy From The Psycho World! v roku 2001. Celosvetovo sa však preslávil až v roku 2012 a to vďaka hitu Gangnam Style, ktorý pochádza z EP nahrávky Psy 6 (Six Rules), Part 1 (2012). Pieseň sa dostala na prvé priečky viacerých svetových singlových rebríčkov, vrátane britského. Videoklip ku skladbe zaznamenal na YouTube viac ako 2,4 miliardy pozretí. Piaty album s názvom PsyFive vydal v roku 2010.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #psy