Rakúski Sofa Surfers a Fallgrapp sa pohrajú s elektronikou

Experimentujú so zvukmi, hrajú sa s mašinkami, ktoré kombinujú so živými nástrojmi.

10.12.2015 14:00
36 Sofa Surfers 2x Foto:
Rakúski Sofa Surfers a Fallgrapp sa pohrajú s elektronikou.
debata

Spojenie rakúskych Sofa Surfers a domácich Fallgrapp vedie k očakávaniam elektrizujúcej atmosféry, ktorá zaplaví priestory bratislavského MMC klubu vo štvrtok.

O Sofa Surfers je známe, že si potrpia na prepracovanú multimediálnu šou, ktorá je dôležitou súčasťou ich koncertov. Autorom videoprojekcií je uznávaný nemecký režisér Timo Novotny, čo sľubuje nielen hudobný, ale aj vizuálny zážitok. Práve kvôli videoprojekciám bolo medzi požiadavkami kapely širokouhlé plátno, ktoré museli dať organizátori vyrobiť na mieru špeciálne pre koncert Sofa Surfers.

Kým Sofa Surfers si vyslúžili pochvalné kritiky za svoj deviaty štúdiový album Scrambles, Anthems and Odysseys, ktorý vyšiel koncom októbra, na novinku od Fallgrapp si budeme musieť ešte počkať. Malej ochutnávky sa však dočká publikum už v MMC, kde kapela predstaví aj nový singel k pripravovanému albumu.

"Chceme hrať novú vec, ku ktorej budeme začiatkom roka nakrúcať videoklip. Hosťuje nám v ňom mladý spevák Samuel Hošek a violončelistka a producentka z Los Angeles Ana-tole,“ prezrádzajú Fallgrapp, pričom spomínaní hostia budú prítomní aj na bratislavskom koncerte. "Určite chceme hrať niečo špeciálne, čo sme doteraz nehrali. Niektoré veci z albumu prešli úpravou, takže ich ľudia možno ani nespoznajú. Celkovo zmeníme line-up, tak veríme, že si to ľudia užijú,“ uviedli Fallgrapp o koncerte, ktorý bude ich jediným plne naživo odohraným bratislavským vystúpením do konca roka.

Očakávaná novinka Fallgrapp je momentálne v procese finalizácie, pričom by mala vyjsť v priebehu budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sofa Surfers #MMC klub