Mafiánsky pohreb na veselú nôtu: Hudba z Marsu núka nový klip

Trnavská kapela Hudba z marsu má ďalší zaujímavý singel a k nemu stihla už narkútiť aj videoklip. Reč je o pesničke Final Song, s ktorou bude trnavská formácia súťažiť aj o postup v Eurovízii.

29.01.2010 12:07
Michal Štofej
Michal Štofej, kapelník Hudby z Marsu, ako zamilovaný holubár. V klipe ku skladbe Final Song.
debata

Kapela tentoraz nenechala nič na náhodu a k spolupráci prizvala známeho filmára Mareka Šulíka (strih – Ako sa varia dejiny). Vypracoval scenár tragikomického mafiánskeho pohrebu: smútočný sprievod na čele s farárom, miništrantami a vdovou s urnou nasleduje Aviu.

Po rôznych peripetiách pozostalí nakoniec dorazia na pietne miesto, kde je popol nebohého mafiánskeho bossa rozptýlený. Z Hudby z Marsu je pohrebná kapela a z jej kapelníka Michala „Štofa“ Štofeja fúzatý holubár zaľúbený do vdovy.

Kamery, alebo lepšie povedané fotoaparátu Canon D5, sa chopil profesionálny kameraman Tomáš Stanek. Šikovným použitím rôznych objektívov a filtrov dosiahol obraz pripomínajúci celovečerný film.

Zaujímavé je aj herecké obsadenie. Okrem priateľov skupiny a speváčok z folklórneho súboru Trnafčan účinkovali vo videoklipe aj fanúšikovia z Dolnej Krupej a herci z divadelného súboru Disk. Dej sa odohráva v exteriéroch pri kaplnke svätej Rozálie pri obci Štefanová, ktorá bola zátiším napríklad aj vo filme Vivat Beňovský.

Či Hudba z Marsu zaujme divákov Eurosong Contest 2010, sa dozviete v piatok večer. Ešte predtým vám však Pravda.sk ponúka videoklip. Stojí za to pozrieť si ho.

debata chyba