Hudobník R. Kelly sa urazil, odišiel počas rozhovoru

Hudobníkov odchod podnietila otázka o predošlých obvineniach zo sexuálneho zneužívania.

22.12.2015 18:00
R. Kelly Foto: ,
Spevák R. Kelly.
debata

Americký r'n'b spevák R. Kelly v pondelok odišiel zo streamovaného rozhovoru pre portál The Huffington Post. Štyridsaťosemročný interpret v internetovej relácii HuffPost Live propagoval svoju trinástu štúdiovku Buffet (2015), ktorá sa dostala na trh 11. decembra. Hudobníkov odchod podnietila otázka o predošlých obvineniach zo sexuálneho zneužívania.

„Hudobne som vytvoril dlhovekosť. Moju hudbu počúvajú rôzne generácie. Aby som uspokojil tieto rôzne generácie, musel som niečo vymyslieť. A to bol Buffet. Rôzne žánre nasýtia rôznych ľudí,“ opísal pohnútky za nahraním novinky. Ako však uviedol, nedostatok podpory od fanúšikov a sťahovanie viedlo k nižším číslam v predaji v porovnaní s predchádzajúcim albumom Black Panties (2013). Na to zareagovala moderátorka relácie Caroline Modarressy-Tehrani, ktorá sa speváka spýtala, ako by odpovedal fanúšikom, ktorí váhajú s kúpou pre jeho predošlé obvinenia zo sexuálneho obťažovania. „Kašlať na to,“ odpovedal rodák z Chicaga dodávajúc, že nemôže uspokojiť každého.

Rozhovor sa ďalej niesol v podobnom duchu ako predtým položená otázka, na čo sa Kelly vyjadril, že do relácie neprišiel kvôli negativite, ale pre pozitívne veci. „Ak sa ma opýtate otázku, ktorá bude negatívna, odídem,“ varoval moderátorku. Tá sa ho spýtala ako vníma sex, na čo ju obvinil z výsluchu a odišiel.

Štyridsaťosemročný R. Kelly, celým menom Robert Sylvester Kelly, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutoval albumom Born Into The 90's (1992), ktorý nahral spolu so skupinou Public Announcement. O rok neskôr vydal prvú sólovku 12 Play, po ktorej nasledovalo ďalších jedenásť štúdioviek. Okrem toho má na konte dva spoločné albumy s rapperom Jay Z – The Best Of Both Worlds (2002) a Unfinished Business (2004). Jeho najznámejším hitom je skladba I Believe I Can Fly, za ktorú dostal v roku 1998 tri ceny Grammy. Odvtedy sa však v médiách objavoval skôr v súvislosti s prípadom šírenia detskej pornografie. Po viac ako šesťročnom súdnom procese ho v roku 2008 zbavili všetkých obvinení.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #odchod #R. Kelly #HuffPost Live