Imagine Dragons prídu s popovou šou

Fanúšikovia po ohlásení prvého koncertu amerických Imagine Dragons na Slovensku, ktorý sa bude konať už zajtra v Aegon aréne – NTC, nezaváhali a už od decembra organizátori hlásia beznádejne vypredané.

18.01.2016 12:00
Imagine Dragons Foto: ,
Imagine Dragons vystúpia po prvý raz na Slovensku v bratislavskej Aegon aréne už v utorok 19. januára.
debata

V rámci svetovej koncertnej šnúry Smoke + Mirrors Tour prídu predstaviť svoj rovnomenný aktuálny album, ktorý vyšiel ešte vo februári minulého roka.

Pobláznenie Imagine Dragons

"Hneď po ohlásení predaja nastal veľký boom a vypredala sa väčšina lístkov,“ vraví Lucia Šuková z usporiadateľskej agentúry Vivien. Napokon sa im podarilo uvoľniť ešte ďalšie vstupenky, no už v decembri bolo definitívne vypredané. Približne dvojhodinová šou prinesie kúsky ako I Bet My Life, Gold, Shots, ale aj hity z ich debutu It's Time či Radioactive, ktoré sa objavili aj v rotáciách slovenských rádií. Samotnému vystúpeniu americkej kapely predchádza dvojhodinový DJ set slovenskej kapely Purist.

Pri príprave turné Smoke + Mirrors stavila kapela na veľkú produkciu, a tak sa fanúšikovia okrem hudobného zážitku môžu tešiť na prepracovanú pódiovú šou. "Spolupracujeme s produkčným tímom, ktorý nás primal robiť nové veci, ktoré sme nikdy predtým nerobili,“ uviedol líder kapely Dan Reynolds v rozhovore pre San Jose Mercury News. Turné sprevádzajú pochvalné ohlasy. "Títo draci skutočne vydychujú oheň,” napísal austrálsky denník The Sydney Morning Herald, pričom konštatoval, že kapela ponúka najmä popovú šou. "Nikdy som nás nevidel ako príznačnú rockovú kapelu, pretože sme vo viacerých smeroch veľmi popovo orientovaní. Sme skôr alternatívni,“ uviedol líder kapely Dan Reynolds. Celosvetovú koncertnú šnúru, ktorú odštartovali minulý rok v marci, tvorí viac ako stovka koncertov. Kapela deň pred bratislavským koncertom vystúpi vo Viedni a následne sa predstaví v Budapešti, Minsku či v Moskve.

Rokenrol minulosťou

Spevák Dan Reynolds sa netají tým, že namiesto bujarých večierkov po koncerte radšej ide do hotela a skladá hudbu. Je to preňho najlepší relax a aj spôsob terapie. Práve písaním textov a skladaním hudby zakončuje svoje noci v hotelových izbách po svete. Či budúci hit Imagine Dragons bude mať príležitosť vzniknúť v Bratislave, je zatiaľ otázne. Kým kamióny s technikou dorazia ešte v noci, členovia kapely docestujú až v utorok popoludní a organizátori nevedia, či sa rozhodnú po koncerte prespať v Bratislave. Pre každý prípad budú pre nich pripravené apartmány v luxusnom hoteli.

Imagine Dragons neprekvapili usporiadateľov žiadnymi extrémnymi hviezdnymi požiadavkami. Chcú mať k dispozícií šesť pekných, čistých šatní, dostatočne priestranných, na oddych pred koncertom, ale tiež si potrpia na zdravú stravu. "V šatni chcú mať okrem iného aj proteínové tyčinky bez cukru, organické arašidové maslo, banány, lesné ovocie, jablká, čerstvý špenát, organické mlieko, probiotické nápoje, horkú čokoládu, ale aj salámu či taliansku šunku,“ prezrádza Lucia Šuková. V ich pitnom režime nie sú žiadne drahé vína a špeciálne druhy alkoholu, ale len zelený a mätový čaj. Teplé jedlá by mali byť pripravené v zdraviu neškodných recyklovateľných materiáloch a podľa možností z biosurovín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #NTC #Imagine Dragons