Brian May s Kerry Ellis privezú hity Queenu

Ani takmer dvadsaťpäť rokov po smrti Freddieho Mercuryho neupadajú pesničky Queenu do zabudnutia.

19.01.2016 14:00
Brian May Foto: ,
Gitarista skupiny Queen Brian May príde po prvý raz na Slovensko.
debata

Na žiadosť fanúšikov sa z času na čas kapela vráti na koncertné pódiá, keď ich slovenskí fanúšikovia mohli naposledy vidieť minulý rok vo Viedni spolu so spevákom Adamom Lambertom. Legenda Queenu prežíva aj vďaka gitaristovi Brianovi Mayovi, ktorý po prvý raz vystúpi na Slovensku so svojím aktuálnym projektom so speváčkou Kerry Ellis už 9. marca v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Fanúšikovia sa môžu tešiť okrem ich spoločných skladieb tiež na nové aranžmány veľkých hitov ako Love of My Life, Somebody to Love či We Will Rock You skupiny Queen a ďalšie známe covery od The Beatles či Barbry Streisandovej.

„Vybrané pesničky hráme z jednoduchého dôvodu, pretože nás bavia. Nie je to o kalkulovaní a nie je v tom nič viac. Nemáte veľa príležitostí interpretovať takéto skladby, a preto je to skvelá zábava. Spievanie Dust in the Wind od skupiny Kansas je jedným z mojich najobľúbenejších momentov šou, pretože je to veľmi jednoduchá skladba,“ uviedla v rozhovore pre rockcellarmaga­zine.com Kerry Ellis, ktorá s Brianom Mayom absolvuje jedenásť koncertov v strednej a vo východnej Európe. May sa tak vráti do východnej Európy po tridsiatich rokoch. Okrem Slovenska odohrajú štyri koncerty v Česku a predstavia sa aj v Poľsku, Maďarsku, Srbsku či v Bulharsku.

Koncertná šnúra nesie názov One Voice a možno ju charakterizovať ako akustické turné. Kerry Ellis sprevádza Brian May na gitare, v niektorých pesničkách aj sám spieva a na pódiu je spolu s nimi ešte klavirista. V Incheba Expo Aréne navodia komornú atmosféru, ktorá je podľa Zuzany Habodászovej z usporiadateľskej agentúry XL Group zárukou hudobného zážitku nielen pre fanúšikov skupiny Queen. Ani samotný May sa však netají tým, že sa k skladbám britskej legendy veľmi rád vracia, pretože ich publikum miluje a majú naň zaručený pozitívny účinok. „Máme fantastické reakcie a je to veľmi príjemná skúsenosť pre nás aj pre publikum,“ povedal pre Northhampton Chronicle o projekte Brian May. Na pódiu sa plne sústredí na hudbu a teší sa, že môže robiť ľudí prostredníctvom známych pesničiek šťastnými.

Brian May a Kerry Ellis spolupracujú už viac ako desaťročie. Spojil ich muzikál We Will Rock You – the Musical, kde si Ellis zahrala hlavnú postavu. Speváčka zaujala Maya natoľko, že jej v roku 2010 produkoval album Anthems a v roku 2013 už vydali spoločnú nahrávku Acoustic by Candlelight. Vstupenky na koncert v Bratislave sú stále dostupné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Queen #Brian May