TLC ohlasujú comeback

Americká RnB skupina TLC pripravuje nový album. Ako v rozhovore pre reláciu Renman Music & Business uviedol producent novinky Ron Fair, dielo bude návratom k hudbe 90. rokov, počas ktorých sa skupina preslávila.

26.01.2016 10:25
TLC Foto: ,
Skupina TLC, zľava Rozanda "Chilli" Thomas, Tionne "T-Boz" Watkins a Lisa "Left Eye" Lopes, sa preslávila v 90. rokoch.
debata

Vznik pripravovaného albumu umožnila zbierka na crowdfundingovom portáli Kickstarter. Dvojica interpretiek sa dočkala nečakanej podpory, keď namiesto plánovaných 150-tisíc dolárov vyzbierali 430-tisíc dolárov, pričom do kampane údajne prispeli aj hviezdy ako Justin Timberlake či Katy Perry.

„Je to stará soulová hudba, návrat k hudbe 90. rokov. Je to klasické TLC a môžem vám povedať, že ich spev znie presne tak, ako keď ste ich počuli naposledy,“ opísal Fair. Dátum vydania albumu zatiaľ nie je známy. Bude však prvým počinom po štrnástich rokoch, keď vydali štúdiovku s názvom 3D (2002). Duo v zložení Tionne „T-Boz“ Watkins a Rozonda „Chilli“ Thomas album vydalo po tragickej smrti tretej členky Lisy „Left Eye“ Lopes. Tá zahynula v roku 2002 pri automobilovej nehode v Hondurase vo veku 30 rokov.

TLC sa preslávili ako úspešné dievčenské trio v 90. rokoch. Najznámejšími hitmi skupiny, ktorá získala päť cien Grammy, sú skladby Creep, Waterfalls, No Scrubs alebo Unpretty, ktoré dosiahli prvé miesta v singlovom rebríčku Billboard. Ako trio vydali albumy Ooooooohhh… On the TLC Tip (1992), CrazySexyCool (1994) a FanMail (1999). Šesť mesiacov po spomínanej tragickej smrti Lisy „Left Eye“ Lopes duo vydalo štvrtý štúdiový album 3D a v septembri 2003 výberovku Now and Forever: The Hits. Formácia následne ukončila činnosť, no Watkins a Thomas ešte niekoľkokrát po tom spoločne vystúpili. V máji a júli 2015 napríklad absolvovali turné s názvom The Main Event s formáciou New Kids On The Block. Televízia VH1 o skupine nakrútila životopisný film s názvom Crazy Sexy Cool: The TLC Story (2013), na ktorom Watkins a Thomas spolupracovali ako výkonné producentky. Na režisérsku stoličku si sadol filmár Charles Stone III.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #zbierka #comeback #TLC #RnB