Peter Hook privezie hity Joy Division

Bývalý basgitarista skupín Joy Division a New Order Peter Hook sa vráti po štyroch rokoch do Bratislavy s projektom Peter Hook and The Light. Koncert v Majestic Music Clube odštartuje už vo štvrtok úvodným setom hitov skupiny New Order, pričom dramaturgia koncertu sa zameria najmä na štúdiové albumy Joy Division Unknown Pleasure a Closer.

27.01.2016 11:50
HUDBA: Peter Hook Foto: ,
Basgitarista a spevák Peter Hook, spoluzakladateľ skupiny Joy Division počas koncertu Peter Hook & The Light: Unknown pleasures v bratislavskom klube MMC v roku 2012.
debata

Magazín Melody Maker označil debut Joy Division Unknown Pleasure (1979) za temný manifest, ktorý demonštruje náročnosť života v dvadsiatom storočí. Ani nie rok po vydaní Unknown Pleasure prišla anglická kapela s druhou štúdiovkou Closer (1980), ktorá zbierala pozitívne hodnotenia kritikov. Podľa rebríčka magazínu Rolling Stone z roku 2003 je Closer 157 najlepším albumom všetkých čias a Pitchfork ho zaradil do desiatky najlepších albumov osemdesiatych ro­kov.

Peter Hook, ktorý skladbám dodával charakteristickú basovú linku, hovorí o Joy Division ako o veľmi čistom projekte, pretože v tých časoch nikto z členov nemal peniaze a ich hudba väčšinou vznikala počas „džemovačiek“ v skúšobni. Práve z albumu Closer zahrá Hook všetky skladby, rovnako aj z Unknown Pleasures vrátane singlov a skladieb z B¤strany.

Bratislava je prvým termínom na mape aktuálneho svetového turné. Kým VIP vstupenky na sedenie sú už vypredané, vstupenky na státie v hodnote 21 eur sú stále v predaji prostredníctvom siete Predpredaj.sk. Hneď na druhý deň po bratislavskom koncerte sa Peter Hook a kapela The Light predstavia v Prahe a potom vo Varšave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Majestic Music Club #Peter Hook and The Light #New Order #Joy Division