Popový albumový útok nečakane spustila Rihanna

Ohlásené turné Rihanny signalizovalo, že tento rok sa od nej dočkáme nového albumového prírastku, no speváčka dátum vydania tajila do poslednej chvíle. Nahrávka Anti sa objavila vo štvrtok zrazu ako veľké prekvapenie na streamovacej službe TIDAL a v priebehu 14 hodín bola pustená 13 miliónov ráz. Barbadoská speváčka navyše umožnila fanúšikom, aby si stiahli z TIDAL-u celý album zadarmo. Podľa informácií magazínu Spin sa ponuka na milión stiahnutí vyčerpala v priebehu hodiny.

01.02.2016 09:05
Rihanna Foto: ,
Rihanna prekvapila tento týždeň vydaním albumu Anti.
debata

Po Rihanne aj Lady Gaga

Štyri roky od siedmej štúdiovky Unapologetic potešila Rihanna fanúšikov albumom s novým materiálom. Anti prináša 13 kúskov, pričom od piatka je prístupná aj deluxe verzia s ďalšími tromi skladbami. Speváčka prechádza od typických rádiových hitov, čo je prípad singla Work nahratého s raperom Dreakeom, Woo či Kiss It Better, až k pomalým popovým pesničkám, Higher so sláčikovými aranžmánmi a Close To You, kde svoj hlas neskrýva za počítačové efekty. Na album sa dostal cover od Tame Impala New Person, Same Old Mistakes.

Anti je ladený do R&B, ale objavujú sa aj prvky dubstepu. Práve žánrové polohy, ktoré nie sú pre Rihannu charakteristické, ju ukazujú v inom, celkom zaujímavom svetle. Rihanna predstaví novinku počas koncertnej šnúry Anti World Tour. Slovenskí fanúšikovia si ju budú môcť užiť naživo najbližšie 26. júla v Prahe či 10. augusta vo Viedni.

Štafetu v utajovaní informácií o pripravovanej nahrávke prebrala Lady Gaga. Na odovzdávaní Zlatých glóbusov potvrdila, že novinka vyjde tento rok, ale nechce prezradiť presne kedy. V najbližších dňoch sa však podobného prekvapenia, ako vyrobila Rihanna, s veľkou pravdepodobnosťou nedočkáme, keďže speváčka na pesničkách zatiaľ pracuje.

Ako bude nová Lady Gaga znieť, však nechcela konkretizovať. „Ťažko povedať. Teraz ešte neviem, ako bude vyzerať môj nový album. Stále tvorím skladby. Je to niečo, čo sa postupne mení so mnou,“ uviedla Gaga. Na pripravovanej nahrávke spolupracuje aj s vyhľadávaným producentom Markom Ronsonom a s Eltonom Johnom. Podľa britského speváka sa hudobníčka po svojom džezovom „úlete“ s Tonym Bennettom na albume Cheek to Cheek vracia k popu a podobným hitom ako Bad Romance. „Počul som dve skladby a sú vražedné. Sú to úžasné pesničky,“ nešetril slovami chvály Elton John v rozhovore pre New Musical Express.

Elton John späť v 70. rokoch

Okrem spolupráce s Lady Gaga sa Elton John už o pár dní bude môcť pochváliť vlastnou novou štúdiovkou. Pod názvom Wonderful Crazy Night vyjde už v piatok 5. februára. Prichádza po troch rokoch a spevák prezradil, že mu nahrávanie netrvalo dlhšie ako 17 dní, počas ktorých nahrali 14 pesničiek. Na album sa dostala desiatka z nich. „Pre mňa je to radostná nahrávka,“ vraví spevák. „Je to ako návrat do 70. rokov. Nachádza sa tam veľa vplyvov zo sedemdesiatok, ale je to album, ktorý bol vyrobený v roku 2015,“ dodal Elton Jonn. Texty pre hudobníka napísal jeho dlhoročný spolupracovník Bernie Taupin.

S novým materiálom by sa mala v priebehu tohto roka prihlásiť aj Katy Perry. Po veľkom úspechu nahrávky Prism a následného svetového turné, s ktorým sa predstavila aj minulý rok v Bratislave, sa musí speváčka vyrovnať s veľkými očakávaniami. Svoje popové novinky pripravujú aj Britney Spearsová, Gwen Stefani, Jennifer Lopezová či bývalý člen One Direction Zayn Malik, ktorého sólový debut s názvom Mind of Mine vyjde v marci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #Katy Perry #Rihanna #Elton John #pop #Anti #očakávané albumy