Korben Dallas vyrazia na jarné turné

Trojčlenná formácia sa postupne predstaví v dvanástich slovenských a dvoch českých mestách.

03.02.2016 05:00
HUDBA: Radio_Head Awards Foto: ,
Skupina Korben Dallas.
debata

Slovenská kapela Korben Dallas vyrazí 6. februára na jarné turné. Formácia sa do 23. apríla predvedie v dvanástich slovenských a dvoch českých mestách, a to konkrétne v Púchove, Novom Meste nad Váhom, Zvolene, Trnave, Ružomberku, Martine, Nitre, Trenčíne, Bratislave, Brezne, Lučenci, Vrábľoch, Brne a napokon v Prahe, kde odohrá dva koncerty.

Bratislavské trio nedávno absolvovalo spoločné česko-slovenské turné so skupinou Zrní, no na Slovensku sa zastavilo len v piatich väčších mestách. Preto sa kapela rozhodla pridať ďalšie koncerty v mestách, kde sa už dlhší čas nepredstavili. „V novom roku sa chystáme najmä do tých miest, ktoré sme na jeseň nestihli zaradiť do nášho programu,“ povedal Lukáš Fila.

Príjemným prekvapením budú koncerty, na ktorých sa ku kapele pripojí aj občasný spoluhráč Ľubo Petruška. „Tešíme sa na toto turné aj preto, lebo na niektorých miestach s nami bude po dlhšom čase hrať aj náš štvrtý člen Ľubo Petruška. Vo štvorici je to na pódiu super,“ prezradil Ozo Guttler.

Osobitné miesto v rámci turné budú mať tie vystúpenia, na ktorých sa okrem Korben Dallas predstavia aj zaujímaví hostia. V sobotu 2. apríla sa v trenčianskom Piano Clube tejto úlohy zhostí hudobníčka Katarzia, vo štvrtok 7. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon zas česko-slovenské duo Monikino Kino. Česká dvojica Kieslowski bude 21. apríla špeciálnym hosťom v klube Fléda v Brne. Turné uzavrú dva koncerty v pražskom Jazz Docku.

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Korben Dallas