Sima Martausová zverejnila skladbu Balet

Nahrávka slovenskej hudobníčky vznikla na podporu organizácie pomáhajúcej detským onkologickým pacientom a ich rodinám.

04.02.2016 07:00
Sima Martausová Foto:
Speváčka Sima Martausová.
debata
Slovenská hudobníčka Sima Martausová zverejnila prostredníctvom služby YouTube skladbu Balet. Nahrávka vznikla na podporu neziskovej organizácie Deťom s rakovinou, ktorá sa zameriava na pomoc detským onkologickým pacientom a ich rodinám. Na skladbe sa podieľala aj speváčkina sprievodná skupina Päť chlapov v kapele v zložení Igor „Ajdži“ Sabo, Martin Zajko, Pišta Lengyel, Martin Gašpar a Martin Wittgruber.

Rodáčka z Považskej Bystrice skladbou podporí Medzinárodný deň detí s onkologickými chorobami, ktorý pripadá na 15. februára. V týždni začínajúcom týmto dňom sa uskutoční aj mediálna kampaň, diskusie s lekármi, rodičmi a vyliečenými deťmi.

Sima Martausová vyhrala v roku 2009 s piesňou Nádherný Svätý v súťaži Gospeltalent a o dva roky uviedla na trh debutový album Vyzliecť si človeka. Vo februári 2014 ju Zväz autorov a interpretov populárnej hudby spolu s jej kapelou vyhlásil za Objav roka 2013. V hlasovaní na portáli hudba.sk získala tiež cenu Objav roka a Album roka 2013. Druhé menované ocenenie si vyslúžila za album Dobrý deň, to som ja (2013). Predvlani vydala tretiu štúdiovku Na pravom poludní. Je tiež členkou Radošinského naivného divadla.

debata chyba
Viac na túto tému: #balet #Sima Martausová