Šancu zahrať si na Szigete majú aj slovenskí hudobníci

Najväčší stredoeurópsky letný festival Sziget organizuje už po druhý raz súťaž pre slovenských a českých hudobníkov.

06.02.2016 09:00
M83 Foto: ,
Jednou z hviezd aktuálneho ročníka festivalu Sziget bude aj formácia M83.
debata

Jej víťaz získa možnosť zahrať si na budapeštianskom festivale. Prihlásiť sa do súťaže Jednou ranou na Sziget môžu kapely do konca februára.

"Vidím Jednou ranou na Sziget ako jednu z mála súťaží, ktorá kapele môže naozaj pomôcť. Nepotrebujete zadarmo hodiny v štúdiu, ale koncert vonku na veľkom pódiu. Sziget pre nás nebol len super koncert, ale aj dlhokánsky večierok, ktorý nám dosť jasne ukázal, že i v zahraničí máme dvere otvorené. Stačí prísť a zazvoniť,“ chváli člen brnianskej kapely Ghost of You Michal Janík rozhodnutie zapojiť sa do súťaže. Skupinu vlani vybrali spomedzi 128 českých a 82 slovenských prihlásených kapiel.

Okrem vystúpenia na Szigete pre víťaza je pre dvojicu finalistov – jedného z Česka, druhého zo Slovenska – pripravených aj viacero menších koncertov – spoločne sa predstavia v budapeštianskom klube A38, bratislavskom KC Dunaj a pražskom Rock Café.

Finalistov vyberá porota zložená z hudobných novinárov a odborníkov z Českej republiky, zo Slovenska a z Maďarska na základe nahrávok, ktoré skupiny do súťaže prihlásia. Stačí poslať linku na skladbu na Youtube alebo Soundcloude na soutez@szigetfestival.sk. Z dvojice finalistov vyberie víťaza verejnosť na vyššie spomínaných klubových koncertoch.

Medzi potvrdenými hosťami aktuálneho ročníka Szigetu, ktorý Budapešť privíta od 10. do 17. augusta, sú Sigur Rós, MØ, Bastille, Bloc Party. M83, John Newman, Sum 41 či Chvrches.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sziget #slovenská kapela