Vojenskú disciplínu na pódiu zažíva s Alexandrovcami aj Ráž a Rytmus

Skladby o slobode od Pink Floyd spievali, keď padal Berlínsky múr. Dojemnú Ave Mariu nôtili v srdci Vatikánu pre pápeža Jána Pavla II. A najslávnejší ruský súbor Alexandrovci je teraz na Slovensku. S najväčšou šou vo vyše 80-ročnej histórii zboru Červenej armády.

29.09.2010 08:00
Rytmus Foto:
Rytmus
debata

Slovenská časť svetového turné Alexandrovcov sa začala pondelkovým koncertom v Humennom, súbor postupne zavíta aj do ďalších miest. Novinkou sú spoločné vystúpenia 120-členného súboru so známymi domácimi spevákmi Jožom Rážom, Richardom Müllerom, Rytmusom a Katkou Knechtovou. V programe pravdaže nechýbajú ruské hity ako Kalinka či Oči čierne.

„Cudzinci majú za vizitku Ruska Kremeľ, Červené námestie, vodku, kaviár a súbor Alexandrovci,“ povedal sólista Vadim Ananiev, ktorý je v zbore už vyše dve desiatky rokov. Podľa neho je súbor, ktorý vystupuje v ruských uniformách a dodržiava železnú vojenskú disciplínu, nositeľom tradičnej ruskej kultúry.

Zbor s orchestrom i tanečníkmi opäť predvádza klasické ruské skladby s ľudovými nástrojmi, nechýbajú však ani rockové piesne či šou skupiny bubeníkov, ktorá vystúpila s Alexandrovcami na moskovskom finále Eurovízie. A špeciálne si súbor pre každú krajinu, do ktorej zavíta, pripravil aj jednu domácu ľudovú pieseň.

„Moja štvorročná dcérka chce, aby som jej stále spieval Kalinku, ale teraz som na turné nacvičoval Macejka, a toho si dcéra obľúbila ešte viac. Takže novú skladbu mám aj v domácom repertoári,“ uzavrel Ananiev.

Termíny koncertov:

29. septembra Poprad, Aréna Poprad
30. septembra Prievidza, City aréna
14. októbra Zvolen, Zimný štadión
15. októbra Trenčín, Mestská športová hala
16. októbra Bratislava, ŠH Pasienky
17. októbra Bratislava, ŠH Pasienky
19. októbra Žilina, Garmin aréna
20. októbra Nitra, Mestská športová hala

debata chyba