Katarína Knechtová sa pripravuje na nové turné s orchestrom

Slovenská hudobníčka Katarína Knechtová sa intenzívne pripravuje na Prežijú len milenci tour. Tridsaťštyriročná rodáčka z Prešova sa totiž počas šnúry, ktorú odštartuje 20. marca v Žiline, plánuje predstaviť s malým orchestrom.

08.02.2016 12:16
Katarína Knechtová Foto:
Speváčka Katarína Knechtová vydala koncom minulého roka svoj nový album Prežijú len milenci. Pred objektívom Jakuba Gulyasa zvečnila aj svoj nový imidž.
debata

Na koncertoch tak zaznejú aj kontrabas, bendžo, husle, violončelo a dva klavíry. Okrem toho s interpretkou vystúpi aj známy harfista Michal Matejčík. O aranžmány piesní sa postaral skladateľ a producent Adam Kuruc. “Je to výnimočný projekt, na ktorom intenzívne pracujem už od vydania albumu Prežijú len milenci. Mala som šťastie na úžasného Adama Kuruca, ktorý má neuveriteľný aranžérsky cit pre moje piesne, takže dostávajú celkom nové aranžmány a tým aj hudobný rozmer,” priblížila Knechtová. “Nie sú to jednoduché piesne. Takže okrem vzájomného zohrávania sa na skúškach je veľmi dôležitá príprava každého z nás v domácom prostredí. Skrátka musíme cvičiť. Na spoločných skúškach je to však pre mňa také emotívne, že občas tíško potajme plačem,“ priznala speváčka.

Fanúšikovia si na koncertoch vypočujú predovšetkým skladby zo spomínaného albumu Prežijú len milenci. “Okrem piesní z nového albumu zaznejú, samozrejme, aj staršie hity, avšak v novom šate. Koncerty budú veľmi intímne, emotívne a pestré. Scénu prispôsobujeme piesňam. Celková vizuálna stránka je vymyslená tak, aby podčiarkla hudbu ako takú, ale neodvracala pozornosť. Dávame si záležať na každom detaile,“ popísala Knechtová, ktorá sa na turné veľmi teší. “Som rada, že mám tú česť hrať s muzikantmi ako Michal Matejčík, ktorý famózne hrá na harfu a absolvoval už turné napríklad s Georgeom Michaelom,” uviedla. Z koncertnej šnúry hudobníčka plánuje ponúknuť aj záznam na CD. Album zatiaľ nesie pracovný názov Živá KK.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #turné #Katarína Knechtová #koncerty #orchester #Prežijú len milenci #Adam Kuruc