Žbirka začína turné s orchestrom

Ako znejú najväčšie hity Miroslava Žbirku, keď ho okrem jeho kapely sprevádza aj symfonický orchester? To zistia spevákovi fanúšikovia už v stredu od 19. h v trnavskej Mestskej športovej hale. Začína sa tu totiž Žbirkovo spoločné turné so symfonickým orchestrom Cappella Istropolitana pod vedením dirigenta Adriána Kokoša.

06.10.2010 06:00
Miroslav Žbirka Foto:
Miroslav Žbirka
debata

„Turné sa pripravovalo postupne počas rokov, keď som tu i tam myslel na to, že by bolo fajn urobiť podobný koncert. Svojím spôsobom sme si to už vyskúšali v Prahe v Obecnom dome, kde sme takýto koncert realizovali,“ povedal spevák, ktorého bude na koncertnej šnúre po dvanástich slovenských mestách sprevádzať takmer päťdesiat hudobníkov. Okrem najväčších hitov ako Biely kvet, Atlantída či Čo bolí, to prebolí zaspieva Žbirka aj pesničku Hey Jude z repertoáru jeho obľúbených The Beatles.

Žbirka síce s orchestrom niekoľkokrát spolupracoval, nešlo však o takýto ucelený koncept turné. „Bol by som rád, keby sa to celé podarilo a keby som v budúcnosti realizoval viac takýchto projektov,“ povedal Žbirka. Spolupráca s orchestrom je podľa neho logickým krokom. „Niektoré zásadné piesne, ako napríklad Balada o poľných vtákoch, znejú zrazu akosi inak, ak ich interpretuje celý orchester,“ vysvetlil Žbirka, podľa ktorého je možné, že záznam z netradičných koncertov sa neskôr dostane k jeho fanúšikom aj v podobe CD alebo DVD.

Prehľad koncertov Miroslava Žbirku

6. októbra Trnava
7. októbra Púchov
8. októbra Nitra
11. októbra Žilina
12. októbra Prešov
13. októbra Michalovce
14. októbra Košice
18. októbra Poprad
19. októbra Banská Bystrica
25. októbra Trenčín
26. októbra Prievidza
27. októbra Bratislava

debata chyba