Michael Lang plánuje v roku 2019 usporiadať ďalší Woodstock

Americký koncertný promotér Michael Lang prezradil, že plánuje usporiadať ďalší festival Woodstock, ktorý pomáhal organizovať v roku 1969. Podujatie by sa malo konať v roku 2019, teda pri príležitosti 50. výročia legendárnej hudobnej slávnosti. Hudobný producent a manažér to prezradil v rozhovore pre americký denník Poughkeepsie Journal.

15.02.2016 06:58
WOODSTOCK 40th Foto:
Archívna fotografia z festivalu Woodstock.
debata

Lang uviedol, že rokuje s potenciálnymi partnermi podujatia, pre ktoré takisto hľadá vhodné miesto. Organizátor tiež dodal, že následne by sa mohol festival konať každý rok. „Woodstock je originálna a najznámejšia festivalová značka. Keď vidím rozmach festivalov a všetko to nadšenie okolo nich, myslím si, že je na to asi ten správny čas,“ povedal.

Festival Woodstock sa konal 15. až 17. augusta 1969. Na podujatí vystúpili napríklad Joan Baez, Santana, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, The Who, Jefferson Airplane, Joe Cocker, Crosby, Stills, Nash & Young alebo Jimi Hendrix. Odvtedy usporiadali niekoľko podujatí, ktoré oslavovali pôvodný festival, ako napríklad Woodstock ‚94, Woodstock‘99 či Heroes of Woodstock Tour z roku 2009.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Woodstock #Michael Lang #festivalová legenda