Richard Müller vyrazí na To najlepšie tour

Slovenský spevák Richard Müller vyrazí na To najlepšie tour. Koncertná šnúra odštartuje 16. mája v Starej Ľubovni a následne sa hudobníci predstavia aj v ďalších deviatich slovenských mestách.

25.02.2016 14:28
Richard Muller,koncert potivhu Foto: ,
Richard Müller počas minuloročného turné 15 rokov bez Filipa.
debata

Fanúšikovia sa môžu tešiť na spevákove najväčšie hity v šansónovom prevedení. „Nápad urobiť To najlepšie tour vznikol celkom prirodzene. Minulý rok sme hrali program 15 rokov bez Filipa, čiže piesne, ktoré pre mňa napísal Jaro Filip. Dva roky predtým sme hrali a cappella výber piesní, ktoré sme na tento formát pripravili. A keďže ľudia ma nepočuli už tri roky hrať moje najznámejšie piesne s kapelou, rozhodli sme sa, že urobíme program najväčších hitov. Je to akési prirodzené pokračovanie dávnejšieho Potichu tour, ktoré malo veľký úspech. Keďže mi všetci naokolo hovoria, že mi najviac svedčí šansónový spôsob interpretovania, bude to predovšetkým v tomto duchu,“ prezradil Richard Müller.

„Šansón je typický tým, že je celkom obnažený. Verím, že Milovanie v daždi, Rozeznávám, Koniec sveta a ďalšie piesne v podaní akustických hudobných nástrojov ako klarinet, flauta či kontrabas, budú neopakovateľným hudobným zážitkom,“ dodal.

Na turné bude Müllera sprevádzať kapela v zložení Peter Markuljak (gitara), Matej Benko (klávesy), Martin Gašpar (kontrabas), Michal Žáček (dychové nástroje) a Juraj Kuchárek (bicie). „Je radosť hrať s ľuďmi, ktorých poznám. Sme zohratí a užívame si to. Už sa veľmi tešíme, ako vyrazíme medzi fanúšikov. Ja to opakujem stále dokola – ak niekto tvrdí, že mu priazeň fanúšikov nerobí dobre, klame. Mňa to napĺňa. A napĺňa ma aj to, že náš program urobí ľuďom dobre. Že ich na tie dve alebo tri hodiny dostane do iného sveta, že si oddýchnu. Je to súznenie,“ uzavrel spevák.

Termíny Richard Müller – To najlepšie tour:

16. mája – Stará Ľubovňa
17. mája – Bardejov
18. mája – Brezno
20. mája – Námestovo
31. mája – Levice
6. júna – Nové Zámky
7. júna – Šaľa
8. júna – Senica
9. júna – Topoľčany
16. júna – Rimavská Sobota

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Müller #Stará Ľubovňa #šansón #To najlepšie tour