Talentovaní Queer Jane zahrajú na Szigete

Slovenská indie rocková kapela Queer Jane sa predstaví na jednom z najväčších európskych letných festivalov Sziget. Aj keď leto je ešte ďaleko, trojica muzikantov sa už nevie dočkať.

04.03.2016 07:00
Queer Jane Foto:
Kapela Queer Jane to v lete rozbalí na budapeštianskom Ostrove slobody.
debata

„Na Szigete som videl hrať Blur a bol to jeden z mojich najväčších koncertných zážitkov. Je pre nás veľká pocta, že tam vystúpime,“ prezradil spevák a gitarista Vlado Nosáľ. Kapelu založil pred tromi rokmi spolu s bubeníkom Adamom Jánošom a basákom Lukášom Valterom.

Bratislavská formácia sa zviditeľnila ako jeden z víťazov súťaže pre mladé hudobné talenty Demovnica. Debutový album Flowerwille vydali vlani a nesie názov rodnej dedinky Vlada Nosáľa Kvetoslavov, kde trojica nahrávala. Kapela má dve nominácie na hudobné ceny Radio_Head Awards.

Hudba Queer Jane je harmonicky melodická, správne ošľahaná hudbou 60. rokov, štýlovo pláva medzi pohodovým popom, psychadelickým rockom a punkom. Autor skladieb a textár Vlado Nosáľ neskrýva obdiv k britpopovej ikone The Beatles, Eliotovi Smithovi, Oasis či Nirvane. Ostrovná klubová scéna sa mu dostala pod kožu počas štúdia v Británii. Chytľavé texty a rokenrolovú energiu vybalia hudobníci na budapeštianskom Ostrove slobody 14. augusta.

Sziget každoročne hostí veľké mená britskej hudobnej scény a Queer Jane do ich konceptu skvele zapadajú. Tento rok sa sem vrátia anglickí Muse a od 10. do 17. augusta zahrajú aj Bastille, Sigur Rós, Sum 41, David Guetta, The Last Shadow Puppets, John Newman a ďalší.

Na Sziget sa môže dostať jeden interpret zo Slovenska alebo z Česka aj prostredníctvom súťaže Jednou ranou na Sziget. Jej finalisti budú známi v polovici marca a o víťazovi sa rozhodne v hlasovaní. Ďalšia súťaž o vystúpenie na festivale prebieha do konca marca v unplugged projekte Sziget Campfire.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sziget festival #Queer Jane