Cesta Bandy za albumom trvala 10 rokov

Speváčka Zuzana Homolová a džezmen Peter Lipa pokrstia vo štvrtok 27. januára v bratislavskom Klube Za zrkadlom debutový album skupiny Banda.

24.01.2011 16:41
Skupina Banda Foto:
Skupina Banda
debata

Päťčlenná kapela sa venuje world music a slovenské ľudové piesne spája s modernými prvkami. V jej tvorbe však možno hľadať aj inšpiráciu bluesom, džezom či balkánskou alebo latinskoamerickou muzikou. Hoci skupina vydala prvú demonahrávku už v roku 2003 a neskôr nahrala aj koncertný záznam, teraz vydáva svoj prvý štúdiový album nazvaný Banda jedna.

Štvrtkový krst nebude podľa organizátorov tradičný, ale pôjde o „veselý ,revuálny' program, ktorý namiesto zvyčajného krstu CD komplexne, alegoricky a príkladne predstaví 10-ročnú anabázu vzniku albumu od počatia skupiny až po svadbu s vydavateľstvom Pavian Records“. Program koncertu, ktorý sa začne o 19. h, je rozdelený do niekoľkých tematických častí od pôrodu, cez krstiny až po svadbu a prvú neveru. Bandu prídu podporiť aj viacerí hostia, medzi nimi spevácka skupina Trnki z Banskej Bystrice či Vlado Michalko a tanečná skupina Partia.

debata chyba