Radiohead prekvapili fanúšikov, novinku už vydali

Britská hudobná formácia Radiohead vydala očakávaný ôsmy štúdiový album The King Of Limbs (2011) už v piatok a nie v sobotu, ako pôvodne avizovala. Nasledovníka nahrávky In Rainbows (2007) si už môžu vychutnávať užívatelia, ktorí zaň na webovej stránke Thekingoflimbs.com zaplatili 7 alebo 11 eur, v závislosti od zvoleného formátu piesní.

18.02.2011 17:29
Radiohead Foto:
debata

Päťčlenná kapela z Oxfordu medzitým na YouTube zverejnila prvú ochutnávku z nahrávky – skladbu Lotus Flower. Kultová anglická formácia album vydá aj vo fyzickej podobe a to 28. marca. O čosi neskôr, konkrétne 9. mája, uvedie na trh aj balenie s „novinovým albumom“, ako ho kapela na oficiálnej stránke označila. To bude obsahovať CD, dve desaťpalcové vinylové platne a viacero umeleckých obrázkov. Priaznivci skupiny združenej okolo frontmana Thoma Yorka, ktorí si za 36 alebo 39 eur balíček objednajú, si budú môcť zároveň stiahnuť aj digitálnu podobu albumu. Nová nahrávka, ktorú mal producentsky pod palcom Nigel Godrich, obsahuje dovedna osem piesní. Názov The King Of Limbs sa viaže na viac ako tisícročný dub v anglickom lese Savernake. Ten leží asi 4,8 kilometra od sídla, v ktorom pred pár rokmi Radiohead nahrávali časť piesní In Rainbows.

Okrem novinky majú britskí muzikanti na konte sedem štúdioviek vrátane nahrávok OK Computer (1997) či Amnesiac (2001). S ostatnými piatimi štúdiovými albumami dobyli britský rebríček a očakáva sa, že sa im to podarí aj s aktuálnou nahrávkou The King Of Limbs. Medzi najznámejšie skladby Radiohead patria piesne Creep, High and Dry, Karma Police, Paranoid Android, No Surprises, Pyramid Song alebo There There.

debata chyba