Longital Suita vydá záznam z otvorenia festivalu Konvergencie

Longital Suita vydá 21. marca záznam z otvorenia 16. ročníka medzinárodného festivalu komornej hudby Konvergencie, ktorý sa konal vlani v septembri v Bratislave. Jedinečné vystúpenie skupiny Longital so sláčikovým kvartetom vzniklo špeciálne pre toto podujatie a aranžérsky ho pripravil Slavo Solovic. Záznam vyjde na CD nosiči, pričom záujemcovia a záujemkyne si ho budú môcť stiahnuť aj elektronicky, a to od stredy 16. marca.

13.03.2016 12:00
Longital Foto:
Longital Suita na festivale komornej hudby Konvergencie.
debata

Formácia Longital, ktorú v súčasnosti tvoria Shina, Daniel Salontay a Marián Slávka, má na konte albumy ako Výprava – Voyage (2006), Gloria (2008), Revoyaged (2009), Long Live! (2010) či Teraz (2010). Vlani ponúkli akustický počin A to je všetko?. Podieľali sa aj na filmovej a divadelnej tvorbe v Českej i Slovenskej republike. Skomponovali napríklad hudbu do animovaného filmu Sneh (2013) režisérky Ivany Šebestovej či do dokudrámy True Štúr (2015).

Kvarteto vo formácii Longital Suita tvoria Štefan Filas (1. husle), Milan Adamec (2. husle), Slavo Solovic (viola) a Jozef Lupták (violončelo).

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Lupták #Marián Slávka #Slavo Solovic #Shina #Longital Suita #Štefan Filas #Milan Adamec #Daniel Sdalontay