Karel Gott sa cíti dobre, jeho stav sa zlepšuje

Český spevák Karel Gott sa úspešne zotavuje po rakovine lymfatického systému. Ako jeho hovorkyňa Aneta Stolzová oznámila portálu iDNES.cz, 75-ročný interpret sa po náročnej onkologickej liečbe cíti dobre, pričom jeho stav sa každým dňom zlepšuje.

23.03.2016 12:37
KONCERT: Karel Gott - TURNÉ 2012 Foto: ,
Český spevák Karel Gott na snímke z roku 2012.
debata (1)

Pre 40-násobného držiteľa Zlatého slávika je však nateraz najdôležitejší fyzický a psychický pokoj. Umelec, ktorému vlani diagnostikovali Non-Hodgkinov lymfóm, sa preto zdržiava väčšinu času doma.

„Rád trávi čas s rodinou a svojimi dcérkami. Veľmi ho teší aj to, že má opäť chuť spievať a pomaly začína s hlasovou rehabilitáciou,“ priblížila spevákov stav jeho manažérka. Ako tiež prezradila, lekári mu odporučili postupne sa vracať k záľubám. Keďže zatiaľ ešte nemôže spievať, venuje sa svojmu ďalšiemu hobby, ktorým je maľovanie. „Maľovanie je pre pána Gotta viac než celoživotným koníčkom. Popri spievaní je to pre neho úplne iný spôsob, ktorým sa môže vyjadriť. V súčasnosti má rozpracovaných niekoľko obrazov a dianie navôkol pre neho predstavuje veľkú celoživotnú inšpiráciu. Zatiaľ čo neustále maľuje, na spievanie potrebuje ešte nejaký čas,“ uviedla.

Spevák upravil pre úspešnú rekonvalescenciu aj svoje stravovacie návyky. „Pán Gott má rád čerstvé potraviny a kvalitnú domácu stravu. Je pod dohľadom lekárov a chodí na ambulantné kontroly,“ dodala Stolzová.

Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Štyridsať ráz zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #Karel Gott #zdravotný stav #Non-Hodgkinov lymfóm