Adam Ďurica skončil turné v zovretí fanúšikov

Čerstvý držiteľ ceny OTO v kategórii Najlepší spevák Adam Ďurica zavŕšil vo štvrtok v Bratislave úspešné koncertné turné Mandolína. Špeciálne koncerty v Košiciach a Bratislave mali byť vyvrcholením šnúry koncertov, počas ktorej dokázal vypredať sály v 15 slovenských mestách. Fanúšikom sa za priazeň odmenil bohatou svetelnou šou a špeciálnym hosťom.

08.04.2016 17:55
Adam Ďurica špeciálnym koncertom skončil... Foto:
Adam Ďurica špeciálnym koncertom skončil úspešné turné Mandolína.
debata

Plná sála bratislavského Istropolisu s napätím čakala na svojho favorita. Dvadsaťosemročný spevák vie, zdá sa, predať nielen svoje koncerty. Svedčil o tom aj hojný počet tričiek s iniciálami AD. Nezabudli si ich obliecť hlavne mladšie vekové kategórie, ktoré sa prišli zabaviť spolu s rodičmi.

Koncert odštartovala sľubovaná svetelná šou, ktorá celý priestor zhutnila. Hlavná sála bratislavského Istropolisu je však rozhodne výzvou pre interpretov, ktorí sú zvyknutí na menšie pódiá. Kapela sa bez výrazných svetelných efektov na pódiu trochu strácala.

Prvá polovica koncertu bola skôr nehitová. Príjemným prekvapením boli skladby z albumu Dávno zomrel rock'n'roll, pri ktorých si rodák z Nitry zaspomínal na časy, keď s bratom skladali piesne v pivnici. Očividne to nebola len nostalgia. V rockovejších polohách pôsobil spevák sebavedomejšie a uvoľnenejšie. Pódium sa v tej chvíli dokonca zdalo o čosi menšie. Publikum sa však výraznými "gitarovkami“ uniesť nenechalo.

Miroslav Žbirka mal úspech

V prípade hosťa stavil hudobník na istotu. V polovici koncertu za búrlivého potlesku privítal na pódiu stálicu slovenskej hudobnej scény Miroslava Žbirku. Pre Žbirku malo vystúpenie symbolický význam. Práve v Istropolise počas speváckej súťaže Bratislavská lýra po prvý raz predstavil pieseň Atlantída. "Vtedy to nemalo taký úspech. Až teraz sa cítim ako víťaz,“ zavtipkoval, keď pieseň dospieval. Za svoje vystúpenie si vyslúžil standing ovation a bolo zrejmé, že sa schyľuje k druhej časti programu, na ktorú sa fanúšikovia tešili najviac.

Piesne Tak to vidím ja či Predpoveď počasia zdvihli rôznorodé obecenstvo zo sedadiel. Len pár prvých tónov zo skladby Mandolína spôsobilo, že časť fanúšikov sa rozbehla rovno k pódiu. Takúto reakciu zjavne nečakal ani príjemne prekvapený Adam Ďurica a pieseň naschvál predlžoval.

Fanúšikovia na pódiu

Nebolo to posledné prekvapenie, ktoré v ten večer zažil. Spevák má tradíciu zvečniť si zážitok z koncertu na spoločnej fotke so svojimi priaznivcami. Niektorí to však pochopili po svojom a rozhodli sa, že si fotku spravia priamo s ním. V tej chvíli ho na pódiu obkľúčilo niekoľko desiatok detí, čo zarazilo nielen speváka, ale aj organizátorov. Muzikant spontánnu akciu zobral s humorom a napokon sa mu zo zovretia fanúšikov podarilo vymaniť. Vystúpenie skončil piesňou Neľutujem, ktorú odspieval spoločne s publikom.

Koncert Mandolína Špeciál určite prekonal všetky očakávania. Šou jedného z najhranejších slovenských interpretov sprevádzala zmes emócií. Pokým prvá polovica patrila rockovému Adamovi, v tej druhej to bol hlavne Adam pre ľudí. Vidieť, že spevák napriek popularite nemá žiadne maniere a dobre si uvedomuje, že za jeho úspechom stoja hlavne fanúšikovia. Občas by však mohol zariskovať a sústrediť sa viac na chlapca z pivnice, pre ktorého nie je žiadne pódium veľké.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Adam Ďurica #Mandolína