Roxette zrušili všetky koncerty, nevystúpia ani v Bratislave

Švédske pop-rockové duo Roxette zrušilo všetky koncerty. Dôvodom sú zdravotné problémy 57-ročnej speváčky Marie Fredriksson. Formácia sa mala v rámci turné zastaviť aj 30. júna v Bratislave.

18.04.2016 19:33
Roxette, Košice Foto:
Marie Fredriksson, speváčka skupiny Roxette, na koncerte v Košiciach.
debata (1)

„Bolo to úžasných 30 rokov. Keď sa obzriem na koncerty Roxette po celom svete, necítim nič iné ako radosť a šťastie. Všetky naše koncerty a spomienky budú navždy veľkou súčasťou môjho života. Som tiež hrdá a vďačná, že sme sa mohli v roku 2009 vrátiť po mojej chorobe a mohli sme s Roxette vyraziť ešte niekoľko ráz okolo sveta. Bohužiaľ, moje koncertné dni sú už minulosťou a chcem sa poďakovať našim úžasným fanúšikom, že nás nasledovali na našej dlhej a kľukatej ceste. Teším sa na júnové vydanie nášho albumu Good Karma, ktorý považujem za našu najlepšiu nahrávku,“ uviedla v oficiálnom vyhlásení interpretka. Fanúšikom a kolegom sa poďakoval aj druhý člen dua Per Gessle, ktorý Fredriksson nazval okrem iného „bohyňou skvelého rockového prejavu“ či „slobodnou a úchvatnou interpretkou jeho skromných slov a hudby“.

Posledný koncert kapely sa konal 8. februára v Kapskom Meste. Formácia vystúpila v tamojšej Grand Aréne v rámci XXX – The 30th Anniversary Tour. Informácie o vrátení vstupeniek na zrušený bratislavský koncert poskytne spoločnosť Eventim na sociálnej sieti Facebook či na oficiálnej webstránke www.eventim.sk. „Veľmi nás mrzí zhoršenie zdravotného stavu Marie Fredriksson. Na jej koncert sme sa veľmi tešili a verili sme, že návrat na koncertné pódiá znamená, že zákernú chorobu nadobro porazila. Mrzí nás to predovšetkým z ľudského hľadiska a, samozrejme, nám je ľúto, že si na svoje neprídu fanúšikovia famóznej kapely Roxette,“ uviedla majiteľka agentúry Vivien Valéria Mudríková.

Roxette vznikli v roku 1986, keď tiež vydali aj prvý album Pearls of Passion. Nasledovali nahrávky Look Sharp! (1988), Joyride (1991), Tourism (1992), Crash! Boom! Bang! (1994), Have a Nice Day (1999), Room Service (2001), Charm School (2011) a Travelling (2012). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako The Look, Listen to Your Heart, Dangerous, It Must Have Been Love, How Do You Do!, Sleeping in My Car alebo Joyride. Ich kariéru prerušili v roku 2002 zdravotné problémy Marie Fredriksson, ktorej našli nádor na mozgu. Comebackové vystúpenie absolvovali v roku 2009. Spomínaný album Good Karma, z ktorého už zverejnili singel It Just Happens, vydajú 3. júna.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #turné #Roxette #zrušené koncerty