Fanúšik zažaloval Kanyeho Westa a streamovaciu službu Tidal

Istý Justin Baker-Rhett zažaloval amerického rappera a producenta Kanyeho Westa a streamovaciu službu Tidal, ktorú vlastní Jay Z, za falošné tvrdenie, že Westov najnovší album The Life Of Pablo (2016) bude dostupný iba prostredníctvom platenej služby Tidal. Raper však neskôr novinku ponúkol aj na Apple Music, Spotify a vlastnej webstránke, čím sa podľa žalobcu dopustil podvodu.

20.04.2016 07:00
Kanye West Foto: ,
Raper Kanye West počas vystúpenia na festivale Glastonbury.
debata

Baker-Rhett v žalobe tvrdí, že sa na Tidal zaregistroval po tom, ako West vyhlásil, že jeho nový album nebude nikdy dostupný nikde inde. Podľa fanúšika išlo o podvod s cieľom zvýšiť počet zaregistrovaných užívateľov a tým pádom aj hodnotu spoločnosti o 60 miliónov dolárov.

Počas prvých desiatich dní od vydania totiž The Life Of Pablo zaznamenal viac než 250 miliónov vypočutí. Baker-Rhett taktiež tvrdí, že Tidal ohrozuje súkromie používateľov, pretože od nich vyžaduje rôzne osobné údaje. Fanúšik chce súdnou cestou vymôcť odškodné ako aj vymazanie osobných údajov používateľov. West ani zástupcovia služby Tidal sa zatiaľ k žalobe nevyjadrili.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kanye West #fanúšik #Spotify #Apple Music #Tidal #The Life Of Pablo