Nahý na pódiu s vlčicou Šakirou chce zvíťaziť na Eurovízii. To je Ivan

Spev v Adamovom rúchu za sprievodu vlčice menom Šakira - s takým projektom chce bieloruský spevák Ivan zvíťaziť v nadchádzajúcej hudobnej súťaži Eurovízia. Pokiaľ Eurovízia tento nápad prijme, píše agentúra AFP.

21.04.2016 09:00
Fotkou s vlčicou sa Ivan pochválil aj na... Foto:
Ivan sa s vlčicou pochválil na Instagrame.
debata (2)

Dvadsaťjedenročný spevák s dlhými blond vlasmi vymyslel tento výstup so svojím ruským producentom Viktorom Drobičom, ktorý ho v máji do Štokholmu na Eurovíziu odprevadí. „Nepochybne to bude zaujímavá skúsenosť. Predovšetkým preto, že som nikdy nevystúpil na scénu nahý a s divokými zvieratami,“ usmieva sa Ivan, ktorého občianske meno znie Aljaksandr Ivanov.

Eurovízia je povestná aj niektorými trochu podivnými nápadmi svojich účastníkov. V roku 2006 zvíťazila fínska kapela Lordi, predstaviteľka tvrdšej hudby a extravagantného štýlu vystupujúca v maskách, o rok neskôr na druhom mieste skončil populárny ukrajinský komik a spevák Věrka Serďučka, takisto známy pre svoju extravaganciu. V roku 2014 súťaž vyhrala bradatá speváčka Conchita Wurst z Rakúska. Ivan je však považovaný za najčudnejšieho kandidáta piesňovej súťaže Eurovízia. Sám spevák to považuje za kompliment.

Je tu však jeden veľký problém: Eurovízia zakazuje prítomnosť zvierat na scéne. Ohľadom nahoty síce nemá žiadne pravidlo, ale hovorca programu Paul Jordan uistil, že je pre rodinné vysielanie nevhodná.

„Konečná podoba piesne bude potvrdená neskôr,“ uvádza Svetlana Kraskovská, hovorkyňa bieloruskej Štátnej spoločnosti pre televíziu a rozhlas. Upresňuje, že otázkami týkajúcimi sa predpisov sa zaoberá producent. Podľa producenta sa Eurovízia rozhodne, až uvidí celú Ivanovu choreografiu.

Ivan a Viktor Drobič dlho premýšľali o kostýme a nakoniec sa rozhodli, že bude najlepšie sa úplne vyzliecť a ukázať tak, že „príroda a človek jedno sú“. Potom Ivan natočil prvý klip so svojou piesňou Help You Fly s vlčicou Šakirou. Tá ho tiež sprevádzala na červenom koberci pri koncerte. „Stali sme sa priateľmi. Má rada môj pach,“ hovorí Ivan a dodáva, že vlčicu počas natáčania kŕmil párkami.

Viktor Drobič nie je v Rusku neznámy a Eurovíziu dobre pozná. Stál za úspechom ruských babičiek v tradičných kostýmoch Buranovskije bábušky, ktoré skončili v roku 2012 v Eurovízii na druhom mieste so svojou skladbou Party for everybody.

Podľa neho je nahý spevák sprevádzaný vlčicou stelesnením lásky v umení: „Nie je to otázka vulgárnosti alebo sexu. Chceme, aby to bolo umenie, žiadne porno.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Shakira #bielorusko #Eurovízia #Ivan #vlčica #Šakira