Boli za Princeovou smrťou drogy?

Šerifská kancelária okresu Carver potvrdila, že jeden z najtalentovanejších a najvplyvnejších súčasných hudobníkov Prince umrel vo štvrtok ráno. Príčinu jeho smrti by mala určiť pitva, ktorá prebehla v piatok.

22.04.2016 18:20
Prince Foto: ,
Spevák a hudobník Prince na zábere z roku 1997.
debata (3)

Zahraničné médiá, na čele s portálom TMZ, informovali o tom, že za predčasným úmrtím speváka by mohlo byť predávkovanie drogami a špekulovalo sa dokonca o cudzom zavinení. Pred jeho smrťou totiž prebiehala v dome hudobníka niekoľkodňová pár­ty.

Podľa informácií kancelárie šerifa sa na linku záchrany krátko pred desiatou hodinou ráno dovolal z Princeovho bytu neznámy muž. V telefóne pôsobil dezorientovane a tvrdil, že vo výťahu leží bezvládna osoba, ktorá nedýcha. Volajúci bol podľa prepisu rozhovoru, ktorý uverejnil magazín Variety, zmätený, nevedel uviesť adresu ani okolnosti úmrtia, s istotou však povedal, že ide o speváka Princea. Jeho smrť potvrdila rýchla záchranná služba krátko po tom, čo dorazila na miesto.

Princea ešte v piatok 15. apríla hospitalizovali v nemocnici po tom, čo jeho súkromné lietadlo v meste Molino v štáte Ilinois núdzovo pristálo. Spevák sa vracal domov z vystúpenia v Atlante, kde pre „chrípku“ jeden z koncertov zrušil. Lietadlo sa pritom nachádzalo iba trištvrte hodiny letu od jeho domu. Osoba blízka Princeovi pre portál startribune.com uviedla, že hudobník bol počas dlhého letu dehydrovaný.

Podľa TMZ dostala hviezda v nemocnici liek, ktorý mal neutralizovať opiáty. Doktor mu odporučil zostať v nemocnici na dvadsaťštyriho­dinovom pozorovaní, pre plnú kapacitu mu však nevedeli poskytnúť súkromnú izbu. Prince po troch hodinách nemocnicu opustil aj napriek tomu, že mu to lekár neodporúčal.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #úmrtie #Prince #predávkovanie