Rózsa, Misha aj Oravec spomínajú na Princea

Svet sa stále spamätáva z toho, že multitalent Prince už nie je medzi živými. Ako ho vnímali Oskar Rózsa či Misha?

23.04.2016 09:00
Prince Foto: ,
Spevák Prince na archívnom zábere.
debata (3)

Speváčka Misha

Veľmi som sa vo štvrtok nevyspala. Môj mozog akoby nevedel prestať pracovať. Pre nás umelcov je to podľa mňa oveľa silnejšie, na tej hudbe vyrastáme, učíme sa z nej. Je to pre mňa podobné, ako keď zomrel Michael Jackson. On bol u mňa na podobnej úrovni. Nevedela som, ako mám svojmu mužovi vysvetliť, že som smutná zo smrti človeka, ktorého som ani nepoznala osobne. Ono je to v tom, že nás tí ľudia vedia ovplyvniť niekedy viac ako trebárs členovia rodiny.

Jerguš Oravec

Prince bol absolútny talent a zosobnené naplnenie potenciálu. Málo ľudí si podľa mňa uvedomuje, že bol neuveriteľný inštrumentalista a gitarista. Podľa ma ho tak veľa ľudí nevnímalo, lebo celou tou svojou persónou a kostýmami, s akými vystupoval, a hudbou, akú robil, sa to akoby strácalo. Ale muzikanti vedia, že on sa akoby jediný dostal najbližšie k Hendrixovi. Pre mňa bol najväčšia inšpirácia. Keď som nevedel, kam ďalej, v podstate som sa spýtal jeho cez hudbu, ako by sa na to pozrel on.

Oskar Rózsa

Jeho smrť je pre nás veľmi osobná. Pre každého muzikanta bol Prince faraón. Jeho nečakaná a záhadná smrť je pre nás obrovskou bolesťou. Aj pre Zdenku, aj pre mňa.

Katarína Knechtová

Zostane mojím nesplneným snom ísť na jeho koncert.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Katka Knechtová #Oskar Rózsa #Misha #Jerguš Oravec