Karel Gott má za sebou operáciu brucha, cíti sa dobre

Mnohonásobný československý a český Zlatý slávik, spevák Karel Gott (76), sa dnes (pondelok 9. mája) v Prahe podrobil plánovanej operácii brušnej dutiny, ktorá by mala uzavrieť úspešnú liečbu jeho nádorového ochorenia lymfatických uzlín.

09.05.2016 16:35
KONCERT: Karel Gott - TURNÉ 2012 Foto: ,
Český spevák Karel Gott na archívnej snímke.
debata (4)

Išlo o chirurgický zákrok, pri ktorom špecialisti odstránili z tela prominentného pacienta provizórne zakončenie tráviaceho traktu, informovali české médiá.

„Božského Káju“, ktorý bol hospitalizovaný 5. mája, mali pôvodne operovať ešte v piatok, napokon sa však lekári rozhodli zákrok odložiť – podľa informácií internetového vydania denníka Blesk kvôli zlému krvnému obrazu pacienta, podľa internetového serveru expres.cz z iných dôvodov. Karel Gott dnes početnej komunite svojich fanúšikov, a to aj na Slovensku, odkázal, že sa cíti dobre.

U speváka diagnostikovali lekári vlani na jeseň, po brušnej príhode, v dôsledku ktorej mal aj provizórne ukončený tráviaci trakt, Non-Hodgkinov lymfóm. Po cielenej onkologickej liečbe, ktorá trvala do konca februára, však nádor zo spevákovho tela úplne zmizol. Gott sa tešil na rýchlu rekonvalescenciu, avšak koncom apríla pripustil, že postupuje pomalšie, ako osobne predpokladal a sťažoval sa na ťažkosti s dýchaním.

Iba dva dni pred štvrtkovou hospitalizáciou však ani kvôli plánovanej operácii nechýbal na oslavách 85. narodenín herečky Jiřiny Bohdalovej.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #operácia #Karel Gott #zdravotný stav