Zomrel Tony Barrow - hovorca Beatles, ktorý vymyslel prezývku Fab Four

Britský publicista Tony Barrow, ktorý vymyslel v začiatkoch skupiny Beatles jej prezývku "Fab Four", zomrel vo veku 80 rokov. Pracoval ako hovorca legendárnej kapely na vrchole jej slávy v rokoch 1962-68. Informovali o tom tlačová agentúra AP a americký hudobný magazín Billboard.

17.05.2016 19:33
debata
Tony Barrow na obálke knihy, v ktorej spomína... Foto: Andre Deutsch publishers
Tony Barrow na obálke knihy, v ktorej píše o The Beatles. Tony Barrow na obálke knihy, v ktorej spomína na The Beatles.

Barrow zomrel v sobotu 14. mája, tri dni po svojich 80. narodeninách, v nemocnici v anglickom meste Lancaster po dlhej chorobe. Oznámil to dnes jeho syn Mike Barrow.

Bývalý člen Beatles Paul McCartney v odkaze na Twitteri napísal, že Barrow „bol úžasný chlapík, ktorý nám pomohol v prvých rokoch Beatles“. Barrowa označil za „super profesionála, ale vždy pripraveného sa zasmiať“.

Mike Barrow dodal, že jeho otec vymyslel slovné spojenie Fab Four (voľný preklad Famózna štvorka) v čase, keď sa slovo „fab“ bežne používalo. Syn uviedol, že „otec jednoducho dal dokopy dvojicu slov… a bol to majstrovský ťah“.

Barrow začal s Beatles spolupracovať v roku 1962, ešte pred tým, ako sa kapela z Liverpoolu stala celosvetovo slávnou. Po exhovorcovi a publicistovi zostala vdova Corinne a synovia Mike a Mark.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #úmrtie #The Beatles #Fab Four #Tony Barrow