Zomrel spolupracovník Elvisa Presleyho, producent Chips Moman

Vo veku 79 rokov zomrel americký producent, skladateľ a hudobník Chips Moman. Dvojnásobný držiteľ ceny Grammy naposledy vydýchol v pondelok v hospici vo svojom rodnom meste LaGrange v Georgii, a to deň po 79. narodeninách. Rodinný priateľ Donny Turner uviedol, že podľa manželky zosnulého Jane, Moman zomrel po dlhom boji s ochorením pľúc. Zanechal po sebe aj dcéru Monique a syna Caseyho.

15.06.2016 15:19
Producent Chips Moman. Foto: ,
Producent Chips Moman.
debata

Lincoln Wayne „Chips“ Moman sa narodil 12. júna 1937. Začínal ako gitarista, pričom s ním spolupracovali napríklad Johnny Burnette a Gene Vincent. Neskôr sa začal zaujímať o produkciu a bol spoluzakladateľom American Sound Studio. Produkoval hity ako Suspicious Minds, In the Ghetto alebo Kentucky Rain legendárneho Elvisa Presleyho.

Jeho talent využili aj Neil Diamond, The Box Tops či skupina The Highwaymen, v ktorej pôsobili Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson a Kris Kristofferson. Postaral sa tiež o produkciu skladby Always on My Mind v podaní spomínaného Nelsona, ktorý za pieseň dostal tri ceny Grammy. Je tiež spoluautorom soulových klasík The Dark End of the Street alebo Do Right Woman, Do Right Man, ktorú preslávila Aretha Franklin.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #producent #Chips Moman