Skupina Lucie zobrala oslavy tridsiatky vážne

"Keď sme z kapely odchádzali, netúžili sme po tom, aby sa to celé zase dalo dohromady. Ľudia nám hovorili, čas všetko zahojí, a mali pravdu,“ prezradil pre Pravdu David Koller pred dvoma rokmi, keď sa populárna česká kapela Lucie vrátila po desaťročnej odmlke na scénu.

22.06.2016 14:00
koncert Lucie Foto: ,
Kapela Lucie počas bratislavského koncertu v roku 2014.
debata

O tom, že je o nich stále záujem, svedčila séria koncertov, ktorú videlo viac ako 150-tisíc fanúšikov. Tento rok je to už 30 rokov, čo kapela odohrala svoj prvý koncert. Dobrý dôvod, aby v najznámejšej zostave David Koller, Robert Kodym, P.B.CH. a Michal Dvořák opäť vyrazili na československé turné, počas ktorého v stredu navštívia aj Bratislavu.

Hostia nesmú chýbať

Prvý zo série koncertov odohrala kapela už 17. júna v Plzni. A možno povedať, že oslavu tridsaťročnice zobrali naozaj vážne. Na koncert si totiž prizvali aj bývalých členov – klávesistu Petra France, bubeníka Tomáša Waschingera a popovú hviezdu 80. rokov Michala Penka. Ako sólistka hosťovala aj Lenka Dusilová, na bubnoch sa zase predviedol syn Davida Kollera Adam.

Na slovenských fanúšikov príde rad v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Zostáva prekvapením, či koncert ponúkne rovnaký program, alebo priestor dostanú aj domáci hostia. Jeden účinkujúci zo Slovenska má predsa len už svoje miesto isté. Kapela Korben Dallas predskakuje českým kolegom počas celého turné.

Narodeninový videoklip

Čo však odznie celkom určite, budú ich nestarnúce hity. K skladbe Medvídek dokonca kapela v decembri minulého roka vydala aj nový videoklip. "Nakrúcať klip po toľkých rokoch bolo pre nás veľmi zaujímavé. Zverili sme sa do rúk skúsených profesionálov, nakrúcanie sme si užívali a s výsledkom sme spokojní. Pevne veríme, že spokojní budú i naši fanúšikovia. Všetkým odporúčame pozrieť si video až do úplného konca,“ napísala kapela na svojej stránke.

V súvislosti s asi najznámejšou skladbou žartoval pred rokmi pre Pravdu David Koller: "Neznášam našu pesničku Medvídek, ale na Slovensku je populárna. Asi to bude tým, že u vás sú medvede premnožené, takže k nej máte bližší vzťah.“ Podľa jeho slov je slovenské publikum temperamentnejšie a uvoľnenejšie, preto sa sem vždy radi vracajú. David Koller si na Slovensku nenašiel len fanúšikov. Ako sólový interpret tu objavil aj novú textárku, poetku Mirku Ábelovú, s ktorou spolupracoval na svojom poslednom albume ČeskosLOVEnsko. Za nahrávku si v kategórii album roka tento rok odniesol aj jednu zo sošiek Ceny Anděl, druhú získal ako spevák roka.

Po bratislavskom koncerte bude skupina Lucie so svojimi fanúšikmi oslavovať ešte dvakrát – 24. júna v Brne a 1. júla v Prahe. Okrem koncertov majú pripravené ešte jedno prekvapenie – dokumentárny film Lucie: Príbeh jednej kapely, ktorý slávnostne uvedú na Medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary. Do kín sa následne dostane 7. júla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #David Koller #Lucie