Metaloví fanúšikovia majú silnú sezónu

Už len dva týždne delia slovenských fanúšikov heavy metalu od koncertnej udalosti sezóny.

24.06.2016 14:00
IRON MAIDEN MEXICO CITY SHOW 1 -3/3/16 Foto:
Iron Maiden sa na Slovensko vrátia po troch rokoch. Opäť sľubujú veľkú šou.
debata (1)

Na žilinskom letisku vystúpi 6. júla jedna najvýznamnejších heavy metalových kapiel Iron Maiden. Júl bude na metalové zážitky naozaj bohatý. Už o desať dní po žilinskom koncerte príde do Prešova americká kapela Megadeth.

Britskí Iron Maiden sa na Slovensko vrátia po troch rokoch v rámci svetového turné k ich poslednému dvojalbumu The Book Of Souls, na ktoré vyrazili vo februári. Okrem hitov ako The Number of the Beast, Wasted Years a The Trooper tak odznejú aj skladby z novinky, ktorá získala priaznivé ohlasy kritiky aj fanúšikov. "Konečne vyrazíme na koncerty za našimi fanúšikmi – a to je presne to, čo máme na hraní najradšej. Bude úžasné znovu vidieť fanúšikov na Slovensku. Vždy sme si hranie u vás užili,“ povedal ešte pred začiatkom turné o slovenskom koncerte Bruce Dickinson. Ako špeciálnych hostí si naň pozvali švédskych imperátorov Sabaton, ale aj mladíkov z The Raven Age.

Kapela nenecháva nič na náhodu. Svojim fanúšikom chce zakaždým ponúknuť plnohodnotnú a originálnu šou. Z Anglicka si preto prinesie aj vlastné ozvučenie, osvetlenie, video-projekcie a scénu. Okrem pyrotechnických efektov nebude chýbať ani maskot Eddie v nadrozmernej veľkosti. Kamióny s technikou sa tak budú rátať na desiatky a scéna na žilinskom letisku sa bude pripravovať už týždeň vopred.

Pre veľký záujem organizátori žiadajú fanúšikov, aby radšej necestovali autami a využili bezplatnú kyvadlovú dopravu zo žilinskej stanice na letisko a naspäť. "Očakávame tisícky ľudí a kapacita parkoviska na letisku je značne obmedzená. Ak sa návštevník rozhodne ísť vlastným autom, žiadame ho, aby si vyčlenil dostatok času a do areálu prišiel čo najskôr. Vždy je lepšie hodinku-dve posedieť s kamarátmi, ako nestihnúť začiatok koncertu,“ vysvetlil za organizátorov Patrik Svitek.

Na ďalší silný zážitok nemusia stúpenci tvrdšej muziky čakať dlho. Trashmetaloví Megadeth vystúpia v Prešove 16. júla počas Harley Days a ukončia tak európsku šnúru koncertov Dystopia World Tour. "Bolo nám jasné, že to spravíme v Prešove, pretože táto kapela k motorkám jednoducho patrí,“ hovorí organizátor Michal Očovan k tomu, prečo sa koncert rozhodli spojiť práve s dvojdňovým motorkárskym podujatím.

O aktuálnom albume Dystopia zase prezradil viac gitarista, skladateľ a spevák Dave Mustain: "Toto je Megadeth. Hudobný biznis aj my sme zažili rôzne turbulencie, ale v nových skladbách prinášame presne tú energiu, ktorá funguje pri živom hraní, pretože fanúšikovia dajú presne najavo, čo sa im páči.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Iron Maiden #Megadeth #heavy metal