Kapela Kabát má za sebou prvý festival tohto leta

Česká kapela Kabát sa teší na 14. ročník Topfestu. Formácia si tohtoročný koncert na podujatí, ktoré sa konalo od štvrtka do soboty na letisku v Piešťanoch, veľmi užila.

04.07.2016 16:00
Spevák skupiny Kabát Josef Vojtek. Foto:
Spevák skupiny Kabát Josef Vojtek.
debata

„My si už Topfest bez Kabátu ani nevieme predstaviť. Bol to prvý festival z našej tohtoročnej série. Užili sme si to, pretože sme koncertovali po dlhom polroku nehrania. My si totiž podujatia vyberáme. Zahrali sme aj skladby z nového albumu, tento náš festivalový set je takým prierezom všetkými našimi albumami. Tešíme sa už na budúci rok,“ uviedol spevák Josef Vojtek, ktorý s formáciou zahral aj hity ako Dole v dole, Kdoví jestli, Burlaci, Pohoda alebo Moderní děvče.

Podujatie nadchlo aj ďalšiu českú kapelu, Wanastowi Vjecy. „Skvelé, bolo to tu ako na Woodstocku, super atmosféra ako na prelome 60. a 70. rokov. A to je to, čo sa nám páči. Som naozaj rád, že máme také skvelé publikum. Topfest sme poznali, už sme tu hrali pred piatimi rokmi. Je to najväčší rockový festival na Slovensku a je pre nás česť, že nás pozvali. Fanúšikom odkazujem, že máme už dlho vymyslené celé nové CD a zdá sa, že toho roku sa nám ho podarí vydať,“ prezradil spevák a gitarista Robert Kodym, známy aj z kapely Lucie.

Piatkový program ponúkol aj americkú formáciu Rival Sons, ktorá je v súčasnosti na turné s legendárnymi Black Sabbath. „Veľmi sme si to užili. Stihli sme si pozrieť i toto úžasné mesto, stretli sme mnoho prekrásnych ľudí. Je naozaj úžasné byť na letnom turné. Návšteva Piešťan bola super zmenou. Prišli sme sem z Veľkej Británie, kde bolo sychravo a zamračené. My sme z Kalifornie, vaše teplé počasie je nám teda oveľa bližšie. Je úžasné byť v tejto krajine, ľudia sú tu veľmi milí a priateľskí, radi by sme sa opäť na Slovensko vrátili,“ uviedol líder kapely Jay Buchanan.

Členovia britskej skupiny The Darkness vyskúšali aj slovenskú kuchyňu a obľúbili si bryndzu. „Slovensko je veľmi pekné a aj chutné. Ochutnali sme veľa jedla a zmrzliny. Vyskúšali sme bryndzu, ktorá je fakt super, zobrali sme si aj domov. Koncert bol plný pozitívnej energie, slnka a tepla. Verím, že návštevníci boli rovnako nadšení ako my,“ vyhlásil gitarista Dan Hawkins. Koncert si užila aj slovenská kapela Desmod. „Topfest milujeme, je pre nás vyvrcholením celého roka. My máme Vianoce teraz v lete. Ľudia reagovali naozaj perfektne,“ povedal líder Kuly.

debata chyba
Viac na túto tému: #kabát #Topfest