Posledný album Marty Kubišovej by mal vyjsť na jeseň

Česká speváčka Marta Kubišová plánuje na jeseň vydať nový album. Novinku nahráva s kapelou producenta a hudobníka Petra Maláska. Štúdiovka bude pozostávať z prevzatých soulových či rhythm and bluesových skladieb.

18.07.2016 16:00
Marta Kubišová Foto:
Marta Kubišová na budúci rok plánuje ukončiť hudobnú kariéru.
debata (1)

„Na mojom poslednom albume fanúšikovia nájdu soulové skladby, ktoré som túžila zaspievať už ku koncu mojej prvej speváckej kariéry. S Petrom Maláskom sme k nim pridali ale aj skladby, ktoré ma oslovili v súčasnosti. Verím, že tento album je odrazom môjho celoživotného hudobného vkusu a bude pomyselnou čerešničkou na torte,“ povedala 73-ročná interpretka, ktorá na budúci rok plánuje ukončiť kariéru. Presný názov ani dátum vydania však zatiaľ neprezradila.

Marta Kubišová začínala spevácku kariéru s tanečnou skupinou. V roku 1962 sa dostala v súťaži Hľadáme nové talenty až do finále. V 60. rokoch pôsobila v pražskom divadle Rokoko, neskôr spolu s Helenou Vondráčkovou a Václavom Neckářom v triu Golden Kids. Je trojnásobnou víťazkou ankety Zlatý slávik.

V roku 1970 jej zakázali umeleckú činnosť, v období 1981 až 1989 pracovala vo Výstavbe sídlisk. Pôsobila tiež ako hovorkyňa Charty 77. Od revolúcie opäť spieva. Jej najznámejšou skladbou je Modlitba pro Martu. Vydala albumy ako Songy a balady (1969), Lampa (1990), Řeka vůní (1995), Bůh ví (1996), Příběh (2004) či Vítej, lásko (2005).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #album #Marta Kubišová #Petr Malásek