Macaulay Culkin svoj vzťah k pizze nezaprie

„Skvelá syrová pizza len pre mňa,“ tešil sa z príchodu donášky Kevin McCallister vo filme Sám doma (1990), ktorý z jeho predstaviteľa Macaulaya Culkina spravil detskú hviezdu. Culkinova hviezda síce po čase zhasla, pozornosť médií sa obrátila skôr na jeho drogové excesy, no vzťah k talianskej špecialite ho zjavne sprevádza po celý život. S kapelou The Pizza Underground, ktorá vznikla v roku 2013, v súčasnosti pripravuje nový album.

20.07.2016 09:00
Macaulay Culkin Foto:
Macaulay Culkin počas vystúpenia v Berlíne v roku 2010.
debata

Recesistická formácia okolo 35-ročného herca a speváka je „pizzovou“ verziou americkej rockovej skupiny The Velvet Underground. Zodpovedajú tomu aj názvy piesní na ich demo nahrávke Pizza Box z roku 2014 ako „Pizza“, „All The Pizza Parties“ či „Pizza Gal“. Cover verzie sa dočkal aj známy hit speváka Lou Reeda „Perfect day“, ktorý sa zmenil jednoducho na „Pizza Day“.

Skupina nebola aktívna od incidentu na festivale Dot to Dot v Nottinghame v roku 2014, kde jej členov na koncerte ľudia vypískali a hádzali po nich poháre s pivom. „Prečo ich hádžete?“ pýtal sa vtedy Culkin davu, „ja by som ich radšej vypil.“ Koncert nakoniec museli predčasne ukončiť.

„Je to ako jedna z tých myšlienok, ktoré vám prídu na um, keď ste na mol, a keď sa potom zobudíte, zabudnete na to,“ opísal svoju skupinu nedávno pre britský Guardian Macaulay Culkin. Prezradil tiež, že pracujú na novej nahrávke: „Plánujeme vydať nový vinylový album, bude tam aj detský zbor a symfonický orchester.“ Nahrávka má byť zároveň posledným albumom americkej kapely. A ktovie, možno bude aj tematicky zabalený v škatuli od pizzy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #the Velvet underground #Sám doma #Macaulay Culkin #The Pizza Underground