Na Bratislavské Jazzové Dni príde Caro Emerald

Na 42. ročníku festivalu Bratislavské Jazzové Dni, ktorý sa bude konať od 21. do 23. októbra v bratislavskej Inchebe, vystúpi holandská speváčka Caro Emerald.

03.08.2016 05:00
Germany Golden Camera Award Foto: ,
Speváčka Caro Emerald.
debata

Tridsaťpäťročná rodáčka z Amsterdamu sa na podujatí predstaví v nedeľu 23. októbra, pričom pôjde o jej prvý koncert na Slovensku.

Okrem Caro Emerald zverejnili organizátori aj mená ďalších piatich potvrdených vystupujúcich, ktorými sú americká speváčka a basgitaristka Nik West, anglická formácia GoGo Penguin, americká skupina Tiempo Libre, kvintet talianskeho trubkára Enrica Ravu a americký hudobník Jon Cleary.

Caro Emerald, vlastným menom Caroline Esmeralda van der Leeuw, debutovala v roku 2010 albumom Deleted Scenes From The Cutting Room Floor, s ktorým dobyla holandský rebríček a na prvej priečke sa udržala nepretržite 27 týždňov. O týždeň tak prekonala predchádzajúci rekord, ktorý držala štúdiovka Thriller (1982) zosnulého Michaela Jacksona. S druhým albumom The Shocking Miss Emerald (2013) dobyla okrem holandského aj britský rebríček.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavské Jazzové Dni #Caro Emerald