Zosnulý spevák odohral koncert. Ako hologram

Na nemeckom heavymetalovom festivale Wacken Open Air vystúpil v sobotu hologram zosnulého speváka Ronnieho Jamesa Dia, ktorý bol svojho času členom formácií Rainbow či Black Sabbath. Stalo sa tak počas koncertu kapely Dio Disciples, ktorú na jeho počesť založili bývalí členovia jeho skupiny Dio. Formácia s hologramom predstavila skladbu We Rock.

08.08.2016 16:00
Ronnie James Dio Foto:
Ronnie James Dio počas koncertu v Chicagu v roku 2009.
debata (1)

Diov hologram vytvorila spoločnosť Eyellusion, pričom na jeho vznik použili tisíce fotografií a videí a izolovaný záznam jeho hlasu z nahrávky živého vystúpenia. „Keď som to prvý raz videla, plakala som,“ povedala pre magazín Rolling Stone jeho manželka Wendy Dio, ktorá je manažérkou Dio Disciples. „Bolo to celkom desivé. Členovia nášho tímu, ktorí to videli po prvý raz počas nácviku, plakali. Bolo to úplne úžasné,“ dodala. Pre menovaný hologram je na budúci rok naplánované svetové turné.

Ronnie James Dio sa narodil ako Ronald James Padavona do americko-talianskej rodiny v Portsmouthe v New Hampshire. Na prelome 70. a 80. rokov minulého storočia v Black Sabbath nahradil Ozzyho Osbourna. Zotrval v nej do roku 1982, ale o desať rokov neskôr s nimi ešte nahral album Dehumanizer. Okrem spomínaných formácií Rainbow a Dio tiež pôsobil v skupinách Elf či Heaven & Hell. V máji 2010 vo veku 67 rokov podľahol rakovine žalúdka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Black Sabbath #hologram #Ronnie James Dio #Wacken Open Air #Rainbow