Queer Jane považujú účinkovanie na Szigete za poctu

Členovia slovenského indie-popového tria Queer Jane sú poctení možnosťou odohrať koncert na hudobnom festivale Sziget. Vyjadril sa tak spevák a gitarista kapely Vlado Nosáľ. Na pódium najväčšieho stredoeurópskeho festivalu sa postavia v nedeľu 14. augusta.

13.08.2016 09:00
Queer Jane Foto:
Kapela Queer Jane sa na najväčšom stredoeurópskom festivale predstaví v nedeľu 14. augusta.
debata

Na podujatie si kapela so sebou berie aj kameramanku, ktorá bude ich festivalové pôsobenie zaznamenávať. „Hoci určite na celý výlet nezabudneme, radšej si so sebou berieme aj kameramanku, ktorá to bude pre istotu celé dokumentovať,“ dodal Nosáľ. Okrem skladieb z debutového albumu Flowerville (2015), ktorý si vyslúžil tri nominácie na Radio_Head Awards, budú mať návštevníci možnosť vypočuť si aj niekoľko noviniek.

Sziget však nebude posledným festivalom, na ktorom si kapela toto leto zahrá. V auguste by sa mali objaviť tiež na českom rockovom festivale Trutnoff, na filmovom festivale Hviezdne Noci v Bytči a literárnych Medziriadkoch v Bojniciach. Svoj posledný koncert pred festivalom odohrali 12. augusta v Stupave.

Queer Jane spolu začali hrávať v roku 2012. V skupine pôsobia tiež bubeník Adam Jánoš a basgitarista Lukáš Valter. Trojicu muzikantov inšpiruje najmä tvorba zo 60. rokov minulého storočia, ale tiež country či punk. Vlani vydali debutový album Flowerville, z ktorého pochádza napríklad skladba Heath Ledger Smile. Spomínaný festival Sziget, na ktorom sa skupina predstaví v Budapešti, sa začal 10. augusta a potrvá do 17. augusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #festival #Radio_Head Awards #Sziget festival #Trutnoff Open Air Festival #Medziriadky #Queer Jane #Hviezdne noci Byťča #Flowerville