Katarína Knechtová veru nelení. Pripravuje nový singel, album aj turné

Slovenská hudobníčka Katka Knechtová chystá nový singel, album a turné, ktorým plánuje ukončiť mimoriadne úspešný rok. Koncom septembra zverejní novú pieseň s názvom FEA, ktorá sa o mesiac neskôr objaví ako bonusová skladba aj na pripravovanom albume.

06.09.2016 07:00
Katarína Knechtová Foto: ,
Na turné zaspieva Katarína Knechtová všetky skladby z pripravovaného albumu, ale tiež svoje najväčšie hity.
debata

„Album sa bude volať Premeny a v podstate uzatvorí ďalšiu významnú kapitolu môjho života. Budú na ňom piesne, ktoré mapujú moju 20-ročnú hudobnú cestu, avšak v nových aranžmánoch pre kapelu a malý orchester. Získali tak úplne iný, intímnejší a emotívnejší rozmer,“ prezradila Knechtová.

Všetky skladby z pripravovaného albumu a tiež najväčšie hity svojej kariéry zaspieva aj na pripravovanom turné, ktoré odštartuje 3. novembra koncertom v bratislavskom Dome kultúry Dúbravka. „Na Prežijú len milenci TOUR II. budú okrem mojej stálej kapely hrať aj hostia. Zaspievam si v sprievode malého orchestra. Budú to hudobníci, ktorí hosťujú aj na albume Premeny. Fanúšikom sa jarná časť turné veľmi páčila a tak pokračujeme. Je to naozaj výnimočný projekt, ktorý sa ale vzhľadom na náročnosť, už nebude viac opakovať. Pre mňa je najväčším zážitkom doterajšej kariéry,“ uzavrela hudobníčka.

Katarína Knechtová sa v roku 1996 stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky – Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005). Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu. Jej prvý album Zodiak (2008) obsahuje piesne ako Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Môj Bože.

V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu s producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom a nahrali album Tajomstvá. V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes. Zatiaľ najnovší album Prežijú len milenci uviedla na trh vlani v októbri.

Prežijú len milenci tour II.

3. novembra – Bratislava – Dom kultúry Dúbravka

5. novembra – Prešov – Historická budova DJZ

7. novembra – Martin – Kino Strojár

8. novembra – Poprad – Dom kultúry

9. novembra – Trenčín – Kino Hviezda

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #album #Katarína Knechtová #singel #premeny #Prežijú len milenci #FEA