Dokument o kapele Oasis ponúkol prvé zábery

Tvorcovia dokumentu Supersonic o anglickej kapele Oasis zverejnili jeho prvý trailer. V dvojminútovom videu možno vidieť archívne zábery kapely na koncertoch aj v zákulisí alebo ukážky z televízneho vysielania.

07.09.2016 12:00
Noel Gallagher Foto: ,
Noel Gallagher na koncerte z roku 2015 v New Yorku, kde vystúpil s formáciou High Flying Birds.
debata

Trailer okrem toho ponúka aj komentár bratov Liama a Noela Gallagherovcov. Za projektom stoja režisér Mat Whitecross, producent James Gay-Rees alebo výkonný producent Asif Kapadia, ktorý režíroval oceňovanú snímku Amy (2015) o zosnulej speváčke Amy Winehouse.

Novinka okrem iného ponúkne aj rozhovory s členmi skupiny či ich rodinou. Film sa bude zameriavať na históriu kapely od jej vzniku až po súčasnosť. Snímka, ktorá dostala meno po debutovom singli formácie, by sa mala dostať do britských kín 2. októbra.

Oasis vznikli v roku 1991 z formácie The Rain. Hrať začínali v zložení Liam Gallagher (spev a tamburína), Paul „Bonehead“ Arthurs (gitara), Paul „Guigsy“ McGuigan (basgitara) a Tony McCarroll (bicie, perkusie). Neskôr sa ku kapele pridal Liamov starší brat Noel (gitara, spev).

Zoskupenie vydalo sedem štúdiových albumov – Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liam Gallagher #Oasis #Noel Gallagher #trailer #dokument #Mat Whitecross #Supersonic