Predpovede o úspechu slovenskej kapely The Ills sa napĺňajú

Slovenská kapela The Ills vo štvrtok v nemeckom Freiburgu odštartovala svoj jesenný koncertný program, ktorého súčasťou budú aj vystúpenia na troch významných európskych showcaseových festivaloch.

09.09.2016 07:00
The Ills Foto:
Inštrumentálna kapela vystúpi na podujatiach Incubate v holandskom Tilburgu, Waves Vienna v Rakúsku či Iceland Airwaves v Reykjavíku.
debata

Štvorčlenná formácia sa predstaví najprv v noci z piatka na sobotu na festivale Incubate v holandskom Tilburgu, 1. októbra potom zahrá na Waves Vienna v Rakúsku a 3. novembra na festivale Iceland Airwaves v Reykjavíku na Islande.

Pozvaniu na tieto podujatia predchádzal ich tohtoročný koncert na Pohode, kde zaujali aj európskych profesionálov, ktorí im počas listening session v rámci programu Rádia_FM predpovedali skvelú budúcnosť. „V lete síce lavíny nehrozia, no to naše jednu veľkú spustilo! Mám pocit, že našou hudbou už niečo ľuďom dokážeme povedať, niečo, čo si nielen vypočujú, ale ostane im to aj v pamäti. A nezabudnuteľné leto to bolo aj pre nás, pre mňa osobne určite hudobne najsilnejšie. Splnil sa mi sen, hral som konečne na Pohode a čo je ešte lepšie, zdá sa, že to ešte nie je koniec,“ uviedol gitarista Miro Luky.

„Nestáva sa každý deň, aby sme mali možnosť hrať na takýchto dôležitých akciách, bude to veru zaujímavá jeseň. Prirodzene, že sa veľmi sa tešíme. Dúfame, že sa nám tam podarí nielen docestovať, ale aj odohrať skvelé koncerty, aby sme si to poriadne užili nielen my, ale aj ľudia, ktorí sa na nás prídu pozrieť,“ dodal basgitarista Peter Berák.

Inštrumentálna kapela The Ills vznikla v roku 2008 a okrem spomínaných Lukyho a Beráka ju tvoria aj Martin Krajčír (gitara) a Ľuboš Hodás (bicie). Na konte majú albumy To Wish Impossible Things (2010), Splendor (2012), Zoya (2014) a Ornamental Or Mental (2016). Okrem Slovenska si zahrali napríklad už aj v Česku, Maďarsku, Slovinsku, Srbsku, Chorvátsku, Macedónsku, Dánsku, Nemecku, Poľsku či Rakúsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #Waves Vienna #The Ills #showcase #Iceland Airwaves #Incubate #Miro Luky #Peter Berák #Martin Krajčír #Ľuboš Hodás