Lady Gaga vzdá albumom Joanne hold svojej zosnulej tete

Americká speváčka Lady Gaga oznámila, že 21. októbra vydá svoju piatu štúdiovku s názvom Joanne. Urobila tak vo štvrtok v show Zanea Lowea v rádiu Beats 1. Nahrávka zatiaľ obsahuje dvanásť skladieb, ale ako 30-ročná rodáčka z New Yorku uviedla, vo finálnom štádiu by však mohla mať len jedenásť piesní a deluxe verzia štrnásť. Interpretka na albume spolupracovala s hudobníčkou Hillary Lindsey.

16.09.2016 14:00
debata
Lady Gaga vydá svoju piatu štúdiovku Joanne 21.... Foto: Interscope
Lady Gaga Joanne Lady Gaga vydá svoju piatu štúdiovku Joanne 21. októbra.

Lady Gaga prezradila, že názvom očakávaného albumu vzdáva hold svojej zosnulej tete Joanne, ktorá ako 19-ročná skonala na lupus. Booklet nahrávky bude obsahovať jej rukopis, rôzne fotografie a výstrižky z jej osobných vecí ako aj z vecí hudobníčkinho otca a brata spomínanej Joanne. Interpretka neskôr prostredníctvom sociálnych sietí predstavila k albumu aj jeho artwork.

Hudobníčka už z Joanne predstavila prvý singel s názvom Perfect Illusion, na ktorom spolupracovala s Kevinom Parkerom z austrálskej rockovej kapely Tame Impala, Markom Ronsonom a producentom BloodPopom. V Beats 1 uviedla, že k nemu už nakrútili videoklip, ktorý režírovala Ruth Hogben. Konkrétny dátum jeho zverejnenia neoznámila, ale povedala, že to bude čoskoro.

Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Nasledovali štúdiovky Born This Way (2011), Artpop (2013) a Cheek To Cheek (2014), ktorú nahrala so spevákom Tonym Bennettom. Predstavila sa vo filmoch Machete zabíja (2013), Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014) či v piatej sezóne antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel, ktorá jej v roku 2016 vyniesla Zlatý glóbus.

Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Na konte má šesť cien Grammy a tiež nomináciu na Oscara za pieseň Til It Happens to You z dokumentárneho filmu The Hunting Ground (2015).

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #album #Mark Ronson #Joanne #Perfect Illusion #Kevin Parker