Coldplay vyrazia na turné. Prídu aj do Viedne či Varšavy

Anglická rocková skupina Coldplay zverejnila dátumy európskeho turné k najnovšiemu albumu A Head Full Of Dreams (2015). Formácia sa v rámci koncertnej šnúry zastaví napríklad aj 11. júna na viedenskom štadióne Ernsta Happela a 18. júna na varšavskom štadióne PGE Narodowy.

03.10.2016 14:00
Chris Martin Coldplay Foto: ,
Chris Martin sa so skupinou Coldplay predstaví budúci rok aj vo Viedni a Varšave.
debata

Vstupenky na obe podujatia sa dostanú do predaja pre členov fanklubu skupiny 5. októbra a pre ostatých priaznivcov o dva dni neskôr. Muzikanti sa okrem toho predstavia aj v Nemecku, Francúzsku, Belgicku, Švédsku, Taliansku, Veľkej Británii a Írsku.

Coldplay vznikli v roku 1996 v Londýne. Prvý štúdiový album Parachutes vydali v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostali do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazali štúdiovkou A Rush Of Blood To The Head (2002), z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy.

V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011), Ghost Stories (2014) a spomínaná A Head Full Of Dreams. So všetkými pritom dobyli UK Chart. Kapela má na konte celkovo sedem cien Grammy, deväť BRIT Awards, šesť Q Awards či štyri Echo Awards.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #Viedeň #Coldplay #Chris Martin #A Head Full of Dreams