The Rolling Stones po viac ako 10 rokoch vydajú novú štúdiovku

Anglická rocková kapela The Rolling Stones oznámila, že vydá 2. decembra nový štúdiový album s názvom Blue & Lonesome. Novinka bude obsahovať dvanásť skladieb, ktoré budú coververziami bluesových hitov interpretov ako Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter alebo Howlin’ Wolf. Nahrávka bude ich prvou štúdiovkou od roku 2005, keď vydali album A Bigger Bang.

07.10.2016 07:00
Rolling Stones Foto: ,
Formácia nahrala Blue & Lonesome tento rok v londýnskych British Grove Studios v priebehu troch dní.
debata

Formácia nahrala Blue & Lonesome tento rok v londýnskych British Grove Studios v priebehu troch dní. S albumom im pomohli basgitarista Darryl Jones a klávesáci Chuck Leavell a Matt Clifford, ktorí ich sprevádzajú na turné. Okrem toho im na dvoch nahrávkach pomohol aj Eric Clapton, ktorý v susednom hudobnom štúdiu pracoval na svojom vlastnom albume. „Tento album je jasný dôkaz čistoty ich lásky k tvoreniu hudby a blues je pre Stoneov zdrojom všetkého, čo robia,“ vyjadril sa jeden z producentov štúdiovky Don Was.

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte ďalšie hity ako Brown Sugar, Paint It Black, Street Fighting Man, Angie alebo You Can't Always Get What You Want. Podľa odhadov predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Mick Jagger #The Rolling Stones #Blue & Lonesome #A Bigger Bang