Xindl X odštartuje turné k novému albumu na Slovensku

Tridsaťsedemročný hudobník predstaví novinku Kvadratura záchranného kruhu v ôsmich slovenských mestách.

10.10.2016 14:00
Xindl X Foto: ,
Český spevák Xindl X, vlastným menom Ondřej Ládek.
debata

Tridsaťsedemročný rodák z Prahy odštartuje sériu ôsmich koncertov v piatok 14. októbra v Banskej Bystrici, nasledovať budú vystúpenia v Martine, Žiline, Nitre, Bratislave, Trnave, Novom Meste nad Váhom a Piešťanoch. Hosťom turné bude český pesničkár Petr Lüftner.

„Máme pripravené hneď dve turné. Štartujeme na Slovensku, kde nový album predstavíme v ôsmich mestách. A dosť sa na to teším, pretože doteraz som na Slovensku v kluboch vystupoval vždy iba sám alebo s druhým gitaristom, ale tentoraz konečne pôjdeme celé turné s celou kapelou a navyše ešte s hosťom, pesničkárom Petrom Lüftnerom. Nedávno som mu produkoval jeho prvý autorský album Až se příště narodím. Jeho pesničky ma veľmi bavia a verím, že to na koncertoch bude pekné spojenie. Ja a moja kapela zahráme všetky piesne z nového albumu a druhú polovicu koncertu bude tvoriť také naše best of,“ uviedol Xindl X.

Xindl X, vlastným menom Ondřej Ládek, kombinuje vo svojej tvorbe hip-hopové frázovanie s folkom, džezom a blues. Debutoval v roku 2008 albumom Návod ke čtení manuálu, za ktorý získal tri nominácie na ceny Anděl. V roku 2010 vydal druhú štúdiovku Praxe relativity, z ktorej pochádzajú single ako Dysgrafik, Láska v housce, Chemie a Nejlepší kuchař. Aj vďaka tejto nahrávke získal tri nominácie na ceny Anděl. Nasledovali Xpívánky (2011), Láska (2012), Čecháček Made (2014), G2 Acoustic Stage (2014) a spomínaná Kvadratura záchranného kruhu. Je tiež spoluautorom scenára snímky Restart (2005) a seriálu Comeback (2008 – 2011).

Termíny slovenského turné Xindla X:

  • 14. októbra – Banská Bystrica, Klub 77
  • 15. októbra – Martin, Mestská scéna
  • 18. októbra – Žilina, Smer Music Bar
  • 19. októbra – Nitra, Nájomná jednotka 210
  • 20. októbra – Bratislava, Ateliér Babylon
  • 21. októbra – Trnava, Music a Cafe
  • 27. októbra – Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
  • 28. októbra – Piešťany, Piešťanský pivovar
debata chyba
Viac na túto tému: #kvadratúra #Xindl X