Anglická formácia The xx sa počas turné zastaví aj vo Viedni

Anglická indiepopová kapela The xx absolvuje vo februári a marci európske turné k pripravovanému albumu I See You, ktorý vyjde 13. januára. Jednou zo zastávok koncertnej šnúry bude aj rakúska Viedeň, kde sa trojčlenná formácia predstaví 23. februára v miestnej Marx Halle.

17.11.2016 12:00
debata
The xx, ktorí už 29. novembra vystúpia v... Foto: Laura Coulson/Young Turks
The xx The xx, ktorí už 29. novembra vystúpia v pražskom komplexe Forum Karlín, odštartujú turné 8. februára v Štokholme.

The xx, ktorí už 29. novembra vystúpia v pražskom komplexe Forum Karlín, odštartujú turné 8. februára v Štokholme. Nasledovať budú okrem spomínanej Viedne koncerty v mestách ako Kodaň, Amsterdam, Paríž, Bazilej, Miláno, Mníchov, Berlín, Brusel, Manchester, Londýn a napokon 17. marca Cardiff. Skupina sa následne presunie do Južnej Ameriky, kde sa na prelome marca a apríla predstaví na festivaloch Estereo Picnic v Bogote a Lollapalooza v Sao Paule, Buenos Aires a Santiagu.

Skupina The xx vznikla v roku 2005 a jej súčasnú zostavu tvoria Jamie xx (produkcia, klávesy, perkusie), Romy Madley Croft (gitara, spev) a Oliver Sim (basgitara, klávesy). Debutový album xx uviedli na trh v roku 2009. Za nahrávku, ktorá obsahuje single ako Crystalised či Islands, získali Mercury Prize. Nasledovala štúdiovka Coexist (2012), s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádza napríklad úspešný singel Angels. Ich ďalšia úspešná skladba s názvom Together sa zas nachádza na soundtracku filmu Veľký Gatsby (2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #Viedeň #Mercury Prize #február #The xx #I See You