The Jesus and Mary Chain vydajú po takmer 20 rokoch nový album

Škótska kapela The Jesus and Mary Chain vydá svoj nový album v marci. V rozhovore pre kanadský portál CBC Music to prezradil zakladateľ labelu Creation Records a ich manažér Alan McGee.

18.11.2016 12:00
The Jesus and Mary Chain Foto:
Kapela The Jesus and Mary Chain sa vrátila na scénu v roku 2007 (na snímke koncert z roku 2008).
debata

„Nahrali ďalší album. Je to veľká vec, je to neuveriteľné,“ uviedol a zároveň dodal, že novinka vyjde v marci. „Je to tak trochu ohromné,“ skonštatoval na záver. Spomínanej siedmej štúdiovke predchádzal album Munki, ktorý formácia vydala v roku 1998.

Skupina The Jesus and Mary Chain vznikla v roku 1983. Prvý album Psychocandy vydali o dva roky neskôr. Nadviazali naň štúdiovkou Darklands (1987), ktorá sa dostala v britskom albumovom rebríčku na piate miesto, čo je zároveň najväčší úspech skupiny v tejto hitparáde. Nasledovali nahrávky Automatic (1989), Honey's Dead (1992), Stoned & Dethroned (1994) a spomínaná Munki, po ktorej ohlásili ukončenie činnosti.

Na konte majú aj niekoľko kompilácií, EP nahrávok a single ako Just Like Honey, April Skies, Sidewalking, Blues from a Gun, Reverence či Happy When It Rains. Kapela sa vrátila na scénu v roku 2007 a v súčasnosti ju tvoria bratia Jim a William (gitara, spev) Reidovci, Scott Von Ryper (gitara), Brian Young (bicie) a Mark Crozer (basgitara).

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #album #kapela #The Jesus and Mary Chain #Munki